Κορονοϊός: Τουλάχιστον 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες καραντίνας
Σε τουλάχιστον 34 χώρες ή περιοχές, με τουλάχιστον 680 εκατομμύρια κατοίκους, οι Αρχές έχουν επιβάλει υποχρεωτική απομόνωση του πληθυσμού🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Σε πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια υπολογίζονται συνολικά οι που έχουν κληθεί από τις Αρχές των χωρών τους να παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους, στη μάχη εναντίον της διασποράς του κορονοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έχει κάνει έως σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.
Πιο πρόσφατα είναι τουλάχιστον 700 εκατομμύρια Ινδοί, δηλαδή άνω του 50% του πληθυσμού των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων, στη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο, μετά την Κίνα, όπου τα μέτρα εντείνονται μπροστά στην πανδημία.
Πριν από αυτούς, περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους. Σε τουλάχιστον 34 χώρες ή περιοχές, με τουλάχιστον 680 εκατομμύρια κατοίκους, οι Αρχές έχουν επιβάλει υποχρεωτική απομόνωση του πληθυσμού τους.
Αυτό συνέβη, μεταξύ άλλων, στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αργεντινή, την Καλιφόρνια, το Ιράκ, τη Ρουάντα και το Νεπάλ, ενώ η Κολομβία και η Νέα Ζηλανδία αναμένεται αύριο και μεθαύριο να προστεθούν στον κατάλογο.
Στις περισσότερες από αυτές τις χώρες οι πολίτες εξακολουθούν να μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους για να εργαστούν, να ψωνίσουν είδη πρώτης ανάγκης ή να επισκεφθούν γιατρό.
Στην Ουχάν, την πόλη εστία της πανδημίας στην Κίνα, όπου οι Αρχές είχαν επιβάλει καραντίνα από τα τέλη Ιανουαρίου, πλέον οι κάτοικοι, που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους.
Τουλάχιστον τέσσερις χώρες (περισσότεροι από 228 εκατομμύρια άνθρωποι), μεταξύ αυτών το Ιράν, η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία, ζήτησαν από τους κατοίκους τους να μείνουν στα σπίτια τους, να περιορίσουν στο μέγιστο τις μετακινήσεις και τις επαφές, χωρίς, εντούτοις, οι συστάσεις αυτές να έχουν τον χαρακτήρα του υποχρεωτικού.
Οι συστάσεις αυτές, ωστόσο, έχουν περιορισμένη ανταπόκριση, ιδίως στη Μεγάλη Βρετανία, όπου η κυβέρνηση ανέβασε τους τόνους χθες (22/03), αφού κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τα πάρκα και οι παραλίες γέμισαν ασφυκτικά, σημειώνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Τουλάχιστον δέκα χώρες ή περιοχές (περισσότεροι από 117 εκατομμύρια άνθρωποι) έθεσαν σε εφαρμογή ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, απαγορεύοντας τις μετακινήσεις το βράδυ ή κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Αυτό συνέβη για παράδειγμα στην Μπουρκίνα Φάσο, τη Χιλή, στη Μανίλα (στις Φιλιππίνες), στη Σερβία και στη Μαυριτανία. Στη Σαουδική Αραβία, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμοστεί από απόψε το βράδυ.
Ορισμένες χώρες έθεσαν τις μεγαλύτερες πόλεις τους σε καραντίνα, με απαγόρευση εισόδου και εξόδου. Αυτό συνέβη στις 27 μεγαλύτερες πόλεις της Βουλγαρίας, στο Αλμάτι και την Αστάνα του Καζακστάν και στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Στις πόλεις αυτές ζουν σχεδόν 10 εκατομμύρια κάτοικοι.
Δολοφονία 36χρονης στην Κρήτη: Η ψυχιατρική έκθεση για τον 33χρονο – Είχε προσπαθήσει να πατήσει και άλλη γυναίκα
Δολοφονία στην Καλαμάτα: «Είχαμε προσωπικές διαφορές» - Πώς ο 35χρονος κατακρεούργησε το θύμα
Πώς θα κάνουμε τελικά Χριστούγεννα; Το «καιρικό καρουζέλ» και οι «χιονοεκπλήξεις» - Οι τελευταίες προγνώσεις
Γιώργος Καραμίχος για Χρήστο Μάστορα: «Δεν έχω τέτοια στεγανά ότι κάποιος πρέπει να είναι ηθοποιός για να παίξει»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr