Άδωνις Γεωργιάδης: Μια κυβέρνηση µόνος του;
Τελικά ο άνθρωπος δύσκολα αλλάζει🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Νόµιζα ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης θα διατηρήσει το πιο ήσυχο προφίλ που (υποχρεωτικά;) είχε την προεκλογική περίοδο και του εργατικού τεχνοκράτη που θέλησε να φιλοτεχνήσει τις πρώτες µέρες ως υπουργός. Εκανα λάθος µέγα. Το διέψευσε η χθεσινή παρουσία του στη Βουλή, που ήταν κάτι παραπάνω από πληθωρική και σαφώς ευρύτερη από τον θεσµικό ρόλο του υπουργού Ανάπτυξης.
Για να είµαι ακριβέστερος, ο Αδωνις Γεωργιάδης παρουσιάστηκε σαν να είναι... µια κυβέρνηση µόνος του. Ετσι λοιπόν µας πληροφόρησε ότι σώζει θέσεις εργασίας και σε ένδειξη ευγνωµοσύνης εργαζόµενοι τον καλούν για δείπνο µε αρνί στην Κρήτη. Οτι µεσολαβεί µεταξύ χρεωµένων επιχειρήσεων και τραπεζικών ιδρυµάτων και δίνει λύσεις σε ζητήµατα οικονοµικών διακανονισµών. Πως θα βρει τις απαραίτητες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.
Οτι θα φέρει εις πέρας το έργο της αναδόµησης του κλάδου της έρευνας και µάλιστα µε σκανδιναβικά πρότυπα. Με λίγα λόγια πως µπορεί να κάνει ό,τι οι υπουργοί Εργασίας, Οικονοµικών, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Τεχνολογίας µαζί! Κι αυτό… µε το ένα χέρι, αφού µε το άλλο διατηρεί τον ευρύτερο πολιτικό ρόλο του και κάνει αισθητή την παρουσία του ως αντιπρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας και διακριτός πόλος στην πολιτική ζωή της χώρας. Καθόλου τυχαίο πως έκλεισε την οµιλία του µε έµµεση αναφορά σε εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, δίνοντας µήνυµα στους πολιτικούς του αντιπάλους: «Μη σας περνάει από το µυαλό ότι όλες οι υποθέσεις σκευωρίας δεν θα διερευνηθούν µέχρι κεραίας».
Μια δέσµευση που δεν περιεχόταν στην οµιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επί των προγραµµατικών δηλώσεων. Επίσης προσπάθησε να στήσει προσωπική βεντέτα µε τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός απευθύνεται στο πρόσωπό του µε ειρωνικό τόνο. Το συµπέρασµα που αβίαστα βγαίνει είναι πως στα χρόνια της θητείας αυτής της κυβέρνησης ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν σκοπεύει να είναι διακριτικός. Ούτε να περάσει απαρατήρητος. Δεν θέλει να καταγραφεί ως το «γρανάζι» µιας καλοκουρδισµένης κυβερνητικής µηχανής. Αντιθέτως, είναι αποφασισµένος να αποκτήσει «µε το καληµέρα» ευρύτερο στίγµα και ως εκ τούτου α νάλογη πολιτική επιρροή. Να κρατήσει το πολιτικό ακροατήριο που ήδη έχει και να προσπαθήσει να το διευρύνει. Το ερώτηµα που δεν έχει ακόµη διευκρινιστεί είναι αν ο ρόλος αυτός του έχει ανατεθεί ή αποφάσισε να τον κατακτήσει.
Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε Τασούλα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Πόσοι βουλευτές θα πουν «ναι»
Ώρα πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Τα μαθηματικά της εκλογής και οι «162»
Προεδρία Μπάιντεν υπό τουρκικό πρίσμα: «Χρυσή εποχή» για ΗΠΑ-Ελλάδα -«Χείριστη» για ΗΠΑ-Τουρκία
Ξεκινά ο δρόμος προς τη Eurovision: Αναμνήσεις από τον εθνικό τελικό του 2015 και οι ελπίδες για φέτος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr