Παραολυμπιακοί Αγώνες: Το πρώτο χρυσό της Ελλάδας ο Γκαβέλας - Δάκρυα χαράς στο βάθρο
Ο Θανάσης Γκαβέλας και ο συνοδός του Σωτήρης Γκαραγκάνης κατέκτησαν το χρυσό στα 100μ. με νέο παγκόσμιο ρεκόρ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Θανάσης Γκαβέλας χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο 22χρονος αθλητής, μαζί με τον συνοδό του Σωτήρη Γκαραγκάνη, κατέκτησαν την πρώτη θέση στον τελικό των 100μ. κατηγορίας Τ11 με χρόνο 10.82, επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ καθώς βελτίωσαν το ρεκόρ που είχαν πραγματοποιήσει κατά τον προκριματικά με 10.88. Πρόκειται για το όγδοο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα στο Τόκιο καθώς, πέραν του χρυσού, έχει πάρει δύο ασημένια και πέντε χάλκινα.
Η κούρσα του Γκαβέλα με τον Γκαραγκάνη ήταν συγκλονιστική, όπως και ο πανηγυρισμός τους στο φινάλε καθώς οι δυο τους αγκαλιασμένοι στη βροχή δεν μπορούσαν να πιστέψουν τη σπουδαία επιτυχία τους. Οι δύο ολυμπιονίκες ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι και κατά τη διάρκεια της απονομής που ακολούθησε. Με δάκρυα στα μάτια και οι δύο δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. Λύγισαν και μαζί τους λύγισε όλη η Ελλάδα.
Η ανακοίνωση της εισαγγελικής Αρχής για την προφυλάκιση Ιμάμογλου, τα συμπεράσματα, οι επιπτώσεις
Σε επιφυλακή οι Αρχές μετά το Φαρμακονήσι: Διακινητές βάζουν ζωές σε κίνδυνο και το διαφημίζουν - Βίντεο-ντοκουμέντα
Κι όμως, πέρασαν 5 χρόνια από το πρώτο lockdown στην Ελλάδα: Οι αλλαγές που έφερε στη ζωή μας
Ανδρας της τροχαίας σταμάτησε την Ελένη Τσαλιγοπούλου για αλκοτέστ και της ζήτησε να τραγουδήσει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr