Auto|23.09.2020 21:29

Νέο Opel Mokka: Πότε έρχεται στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

Σπύρος Σεραφείμ

Ανήκει στην κατηγορία των SUV, των πλέον ποθητών αυτοκινήτων στον καιρό μας. Το όνομα «Mokka» προέρχεται από τους μικρούς στρογγυλούς κόκκους καφέ της ποικιλίας Coffea Arabica. Δεν χρειάζεται να είσαι γευσιγνώστης για να γνωρίζεις πως τα ροφήματα καφέ με βάση τη μόκα είναι ιδιαίτερα, εκλεκτά και εξεζητημένα και πλούσια σε γεύση – ναι, σαν διαφήμιση προϊόντων καφεΐνης.

Το νέο Mokka (Opel)

Το εντελώς νέο αυτοκίνητο της Opel παρουσιάστηκε επίσημα στη Γερμανία -διαδικτυακά, φυσικά, ελέω πανδημίας- ξεκινά την εμπορική του πορεία άμεσα στη Γερμανία και έρχεται και στην Ελλάδα. Αλλά ας δούμε τι είναι καινούριο σε αυτή τη δεύτερη γενιά του αστικού SUV της γερμανικής μπράντας, σε ένα κείμενο που διαβάζεται μέχρι να πιεις έναν διπλό εσπρέσο.

Το νέο Opel Mokka είναι και φαίνεται ένα συμπαγές πενταθέσιο, μήκους 4,15 μέτρων. Το highlight του είναι -στο εμπρός τμήμα του- το Opel Vizor, το οποίο ενσωματώνει τη γρίλια, τους προβολείς LED και το -νέας σχεδίασης- έμβλημα της μάρκας με σήμα τον κεραυνό – λέγε με ‘’Opel Blitz’’

Δείτε στο video την επίσημη παρουσίαση του νέου Mokka

Στο εσωτερικό, το νέο Opel Pure Panel κερνάει μια καθαρή αισθητική, σαφή και κατανοητή ρίχνοντας μόνο ένα βλέμμα, για να αποφευχθεί η διάσπαση της προσοχής του οδηγού.

Οι κινητήρες του περιλαμβάνουν τα γνωστά σύνολα εσωτερικής καύσης του Ομίλου PSA (1.2 βενζίνης και 1.5 diesel) με ισχύ από 100 έως 130 ίππους. Συνδυάζονται είτε με το μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο είτε με το αυτόματο 8 σχέσεων και χειριστήρια στο τιμόνι (shift paddles, baby).

Δείτε περισσότερα εδώ

Βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο 1.2 με 100 ίππους και 205 Nm ροπής. Συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, καταναλώνοντας σε μεικτό κύκλο 4,6 lt/100 km (104 gr/km). Επίσης, υπάρχει κι ο 1.5 diesel, ο οποίος αποδίδει 110 ίππους και 250 Nm ροπής, ενώ διατίθεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων.

Τέλος, θα κυκλοφορήσει και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του B-SUV, το Mokka-e - η βασική τιμή του στη Γερμανία ορίστηκε στα 32.990 ευρώ. Εφοδιάζεται με μπαταρία 50 kWh που χαρίζει αυτονομία έως 324 km (στον κύκλο WLTP) και ηλεκτρικό μοτέρ, ισχύος 136 ίππων και ροπής 260 Nm.

Είναι περιττό να αναφέρεις σε ένα κείμενο τις καινοτόμες τεχνολογίες, τα συστήματα διασύνδεσης, τα στάνταρ του νέου Mokka και τον έξτρα εξοπλισμό – διαθέτει μέχρι θερμαινόμενο δερμάτινο κάθισμα με λειτουργία μασάζ για -ok, μόνο-  τον οδηγό. Ο συνοδηγός, αντίστοιχα, μπορεί να τοποθετήσει το smartphone του σε ειδική βάση στην κεντρική κονσόλα, όπου θα μπορεί να το φορτίσει επαγωγικά (εντάξει, ασύρματα). Αλλά, ναι, δεν θα απολαύσει διαρκές μασάζ.

Το εσωτερικό από το νέο Mokka (Opel)

Η άφιξη του νέου Mokka στη χώρα μας αναμένεται στις αρχές του 2021, ενώ από τον Οκτώβριο -την πρώτη εβδομάδα, κιόλας- το δίκτυο ανοίγει τις παραγγελίες για τους υποψήφιους πελάτες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την εταιρεία, οι τιμές για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις θα ξεκινούν από τις 18.000 ευρώ.
Και κάπου εδώ, υποθέτω, ότι τελείωσε το διπλό εσπρέσο που έγραφα στην αρχή. Φυσικά, πάντα Mokka

Opel Mokka