Auto|20.05.2022 08:20

Τελικές δοκιμές για την BMW XM των 652 ίππων

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
BMW XM
BMW XM

Η ώρα για το ντεμπούτο της plug-in υβριδικής BMW XM πλησιάζει. Με θηριώδη τεχνικά χαρακτηριστικά, η XM είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της βαυαρικής φίρμας που θα φέρει τα διακριτικά «Μ».

Κάτω από το καπό της θα βρίσκεται ένας νέος V8 που συνεργάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα προσφέροντας στην XM την εκρηκτική ισχύ των 652 ίππων και 800 Nm ροπής. Η ισχύς θα περνά στο δρόμο μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου σασμάν και του συστήματος τετρακίνησης xDrive, το οποίο είναι ειδικά εξελιγμένο για το υβριδικό σύνολο. Επιπλέον, το εκρηκτικό SUV θα έχει τη δυνατότητα να κινείται με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια για 80 km.

Μένοντας πιστή στην παράδοση, η κατανομή βάρους είναι 50/50 εμπρός/πίσω, με την ρυθμιζόμενη ανάρτηση Μ Professional να βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό. Επίσης, για πρώτη φορά σε μοντέλο «Μ» συναντάμε ηλεκτρομηχανικό σύστημα σταθεροποίησης κλίσης τεχνολογίας 48V.

Η XM θα κάνει ντεμπούτο προς το τέλος του έτους και θα μπει στην παραγωγή στο εργοστάσιο της BMW στο Spartansburg των HΠΑ τον Δεκέμβριο.

Αργότερα, θα κυκλοφορήσει και ισχυρότερη έκδοση με 760 PS και 1.000 Nm ροπής, όπως είχε υποσχεθεί ο Βαυαρός κατασκευαστής στην παρουσίαση της πρωτότυπης έκδοσης της XM.

Πηγή: drive.gr

BMWαυτοκίνητο