Auto | 02.10.2024 11:00

Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου: 7+1 βήματα για την καλύτερη επιλογή

Newsroom

Αν η επιλογή του επόμενου αυτοκινήτου είναι μια διαδικασία που απαιτεί σκέψη, η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι ένα ακόμα πιο περίπλοκο ζήτημα. Ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται να λάβει υπόψη του τις δικές του ανάγκες, τις οικονομικές του δυνατότητες, την κατάσταση του αυτοκινήτου αλλά και το ενδεχόμενο απάτης από τον υποψήφιο πωλητή.

Αξίζει λοιπόν να ασχοληθούμε με το ζήτημα της αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και να αναλύσουμε τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε καθώς και τις παραμέτρους που χρειάζεται να λάβετε υπόψη. Αρωγός στη σύνταξη αυτού του πλήρους οδηγού θα είναι το instacar που πρόσφατα ανακοίνωσε τον νέο πυλώνα των υπηρεσιών του, την πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σαν καινούργιων.

Στο instacar μπορεί κανείς να βρει πληθώρα επιλογών από αυτοκίνητά τελευταίας 5ετίας, αυστηρά από ελληνικές αντιπροσωπείες και με εξονυχιστικό μηχανολογικό έλεγχο. Τα αυτοκίνητα προς πώληση του instacar συνοδεύονται από πλήρες ιστορικό συντήρησης και εγγύηση χιλιομέτρων.

Μάλιστα, για το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας, το instacar προσφέρει σε κάθε αγορά δωρεάν καλύψεις μικτής ασφάλισης, service και όχημα αντικατάστασης σε περίπτωση βλάβης για 1 ολόκληρο χρόνο.

Βρείτε Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα Σαν Καινούργια από το instacar.

Βήμα-βήμα η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε

Επειδή η αγορά μεταχειρισμένων έχει πλέον εξελιχθεί σε μια σημαντική επένδυση, θεωρήσαμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να δημιουργήσουμε τον απόλυτο οδηγό. Θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την αγορά μεταχειρισμένου: τι να προσέξετε, τι να αποφύγετε και ποιες ευκαιρίες πραγματικά αξίζουν.

#1 Καθορισμός των αναγκών σας

Η αναζήτησή σας χρειάζεται να εκκινήσει από τον σαφή καθορισμό των δικών σαν αναγκών και προτιμήσεων. Σκεφτείτε τι είδους χρήση σκοπεύετε να κάνετε στο αυτοκίνητο, αν ταξιδεύετε μεγάλες αποστάσεις καθημερινά και πόσους επιβάτες θα φιλοξενήσει το όχημα. Αν ταξιδεύετε κυρίως στην πόλη και δεν έχετε οικογένεια, τότε καλύτερα να προτιμήσετε ένα μικρό και οικονομικό αυτοκίνητο με χαμηλή κατανάλωση. Αν από την άλλη, αν διανύεται καθημερινά μεγάλες αποστάσεις, ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο είναι ιδανικότερο για εσάς.

 #2 Οικονομικός προϋπολογισμός

Η αγορά μεταχειρισμένου μπορεί να γίνει είτε με εφάπαξ καταβολή του ποσού είτε με την επιλογή της χρηματόδοτησης. Για να  υπολογίσετε το ποσό της μηνιαίας δόσης που μπορείτε να διαθέσετε καλό είναι να λάβετε υπόψη τα κόστη κατοχής ενός οχήματος, όπως καύσιμα, τέλη ασφάλισης και κυκλοφορίας καθώς και τη συντήρηση.

Αν επιλέξετε ένα αυτοκίνητο σαν καινούργιο από το instacar, τα έξοδα για τον πρώτο χρόνο θα είναι εμφανώς μειωμένα αφού θα επωφεληθείτε από την προσφορά δωρεάν παροχών ασφάλισης και service, ενώ δεν θα ανησυχείτε για την περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος εφόσον θα σας παρέχουν όχημα αντικατάστασης για την περίοδο που θα βρίσκεται το αυτοκίνητό σας στο συνεργείο.

#3 Έρευνα αγοράς

Αφού ολοκληρώσετε τον καθορισμό των αναγκών και του προϋπολογισμού σας, χρειάζεται να εξετάσετε τις επιλογές διαθέσιμων μοντέλων για αγορά και να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Καλό είναι να προτιμήσετε έναν επαγγελματία έμπορο σε σχέση με ένα ιδιώτη, εφόσον είναι πιο εύκολο να βρείτε αξιολογήσεις και σχόλια για την αξιοπιστία του. Παράλληλα, η ανάγκη διαφάνειας και νομιμότητας των συναλλαγών με έναν επαγγελματία θα εξασφαλίσει τα δικαιώματα και των δύο πλευρών.

#4 Επιθεώρηση και έλεγχος μεταχειρισμένου αυτοκινήτου 

Σε αυτό το στάδιο, δεν χρειάζεται να είναι κανείς “ειδικός” στα αυτοκίνητα για να κάνει ένα πρώτο έλεγχο εξωτερικά και εσωτερικά του αυτοκινήτου ώστε να καταλάβει εάν υπάρχει κάποιο ψεγάδι ή αν ο έμπορος δεν ήταν ειλικρινής.Αρχικά μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα καλό έλεγχο του εξωτερικού του αμαξώματος για να ανιχνεύετε οποιαδήποτε γρατζουνιά, βαθούλωμα ή σημάδι σκουριάς. Όλα αυτά μπορεί να υποδηλώνουν ότι το αυτοκίνητο είχε κάποιο ατύχημα και δεν είναι σε καλή κατάσταση πλέον.

Επιπλέον ανοίξτε το καπό του αυτοκινήτου και ελέγξτε αν η εικόνα που βλέπετε είναι “εργοστασιακή”. Δύο είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε: α) Αν υπάρχουν καλώδια που προεξέχουν ή να είναι άτακτα βαλμένα β) Αν υπάρχει κάποια διαρροή στον κινητήρα. Αν ισχύει οτιδήποτε από τα παραπάνω καλό είναι να αποφύγετε το αυτοκίνητο.

Ανάλογα με την κατάσταση του αυτοκινήτου ελέγξτε και τα χιλιόμετρα που δηλώνονται στο καντράν. Αν τα χιλιόμετρα είναι αρκετά χαμηλά για την ηλικία και την κατάσταση του αυτοκινήτου καλό είναι να υποψιαστείτε για παρεμβάσεις.

Στον πλήρη οδηγό του instacar μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τον έλεγχο που θα χρειαστεί να κάνετε στο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που θέλετε να αγοράσετε.

#5 Test Drive

Για να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση και ότι σας ταιριάζει είναι σημαντικό να πραγματοποιήσετε ένα δοκιμαστικό test drive. Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να να αντιληφθείτε τυχόν ασυνήθιστους ήχους από τη μηχανή, τα φρένα και την ανάρτηση. Επίσης είναι σημαντικό να ελέγξετε την αποδοτικότητα των φρένων και την απόκριση του τιμονιού. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο σας προσφέρει άνεση και καλύπτει τις ανάγκες σας.

#6 Έλεγχος ιστορικού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Προτού αποφασίσετε να ολοκληρώσετε την αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι σημαντικό να έχετε μια σαφή και ξεκάθαρη εικόνα για το ιστορικό του οχηματος. Ο έλεγχος του ιστορικού μπορεί να αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες για την πραγματική κατάσταση του αυτοκινήτου όπως σημαντικές βλάβες ή ακόμα και κάποιο τρακάρισμα.Στο instacar όλα τα αυτοκίνητα σαν καινούργια προς πώληση συνοδεύονται από το πλήρες ιστορικό service τους και μια εγγύηση των χιλιομέτρων τους, προσφέροντας αξεπέραστη ασφάλεια και διαφάνεια. 

#7 Χρηματοδοτικές επιλογές

Η χρηματοδότηση είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, εφόσον επιτρέπει την απόκτηση οχήματος χωρίς την επιτόπου δέσμευση μεγάλου ποσού εφόσον η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου δεν απαιτεί τόσο μεγάλη προκαταβολή όσο κατά την αγορά καινούργιου οχήματος. Στο instacar μπορεί κανείς να βρει ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα που ξεκινούν από 0% προκαταβολή και μπορούν να διαρκέσουν έως 84 δόσεις.

#8 Μεταβίβαση οχήματος και ασφάλεια

Το τελευταίο που χρειάζεται να προσέξετε είναι το ζήτημα της μεταβίβασης του οχήματος στο όνομά σας και η ασφάλισή του. Η ασφάλιση ενός αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική από τον νόμο και έχετε 30 ημέρες από την αγορά για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Ενώ η μεταβίβαση πρέπει να γίνει από κάποιον ειδικό που θα εξασφαλίσει την πλήρη κάλυψη όλων των προϋποθέσεων.

Η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου συμφέρει οικονομικά και μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να εξασφαλίσετε το αυτοκίνητο των ονείρων σας σε πιο προσιτή τιμή. Απαιτεί όμως προετοιμασία, προσοχή και έρευνα για να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Η αξιοπιστία του πωλητή, η διαφάνεια της διαδικασίας και η κατάσταση του οχήματος είναι πράγματα που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Στο instacar, κάθε αυτοκίνητο προς πώληση περνά από εξονυχιστικούς μηχανικούς ελέγχους ώστε η αγορά να μπορεί να γίνει χωρίς κανένα άγχος.

Βρείτε Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα Σαν Καινούργια από το instacar.

αυτοκίνητααγοράαυτοκίνητο