Auto|21.04.2019 16:20

Renault XM3 Inspire: Ένα κουπέ SUV...

Νίκος Λουπάκης

Προπομπό ενός μοντέλου παραγωγής που θα παράγεται στο εργοστάσιο του Busan, στη νότιο Κορέα και θα λανσαριστεί στην τοπική αγορά το πρώτο μισό του 2020, αποτελεί το πρωτότυπο XM3 INSPIRE που παρουσίασε η Renault Samsung Motors στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου της Σεούλ. 

Πρόκειται για ένα Coupé SUV, που εντάσσεται στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των C-SUV, υπόσχεται άφθονους χώρους για επιβάτες και αποσκευές και αντικατοπτρίζει μια νέα εποχή για το design της εταιρίας.

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και οι μεγάλοι τροχοί 19 ιντσών δημιουργούν μία αίσθηση ισχύος, ενώ συνολικά, η σχεδιαστική συγγένεια του XM3 INSPIRE με το Arkana, που είχαμε δει στην έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας είναι παραπάνω από εμφανής. Η παρουσίαση του νέου μοντέλου εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο του Groupe Renault, που θέλει να επιτύχει την αύξηση των πωλήσεών του στις 5,0 εκατομμύρια μονάδες. Και η Νότια Κορέα αποτελεί μία αγορά - κλειδί για την επίτευξη του στόχου.

Σημειώστε ότι η Renault με αυτόν τον τρόπο γίνεται η πρώτη εταιρία που παρουσιάζει ένα Coupé SUV μαζικών πωλήσεων (αντίστοιχες προτάσεις είχαμε μέχρι τώρα από πιο «ακριβές» μάρκες).

Renault