«Η χώρα, όπως είναι»: Ένα μεγάλο αμερικανικό μυθιστόρημα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Ήταν το 1986, όταν με τον «Αθλητικογράφο» ο Ρίτσαρντ Φορντ εγκαινίασε έναν κύκλο μυθιστορημάτων που γνώρισαν διεθνή απήχηση. Η «Ημέρα ανεξαρτησίας» τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ και χαιρετίστηκε από τους Times του Λονδίνου ως ένα «εξαιρετικό έπος, μια εξιστόρηση, χωρίς υπερβολή, του ίδιου του εικοστού αιώνα». Τώρα, χρόνια αργότερα, ο Φρανκ Μπάσκομπ επιστρέφει, δέσμιος περισσότερο από ποτέ των ατέρμονων περιπλοκών της ζωής.
Η «Χώρα, όπως είναι» τοποθετείται στην Αμερική το φθινόπωρο του 2000, όταν η επαγγελματική επιτυχία του Φρανκ Μπάσκομπ ως μεσίτη ακινήτων στην ακτή του Τζέρσεϋ τού επιτρέπει να χαρεί και να αποδεχτεί τη μέση ηλικία. Καθώς, όμως, το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών εμφανίζεται αμφίρροπο και η οικογενειακή συγκέντρωση για την Ημέρα των Ευχαριστιών διαγράφεται απειλητική μπροστά του, μαζί με την κρίση τόσο στον γάμο του όσο και στην υγεία του, ο Φρανκ ανακαλύπτει πως η μέση ηλικία είναι γεμάτη απρόβλεπτους κινδύνους. Πάντως, το συγκεκριμένο μυθιστόρημα δεν είναι ένα ακόμη ψυχογράφημα της μέσης ηλικίας. Περισσότερο αποτελεί έναν στοχασμό πάνω στην ίδια τη ζωή, τις σχέσεις και τις αξίες των ανθρώπων. Και, φυσικά, πρόκειται για ένα μεγάλο αμερικανικό μυθιστόρημα, για μια σύνθετη σκιαγράφηση της χώρας από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Ένα μυθιστόρημα σπαρακτικό και αστείο ταυτόχρονα, με έντονα τα στοιχεία της έκπληξης.
Ρίτσαρντ Φορντ
«Η χώρα, όπως είναι»
Μετάφραση: Σπύρος Τσούγκος
Εκδόσεις: Πατάκη
Σελίδες: 735
Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον «κακό Παπαδόπουλο» και φωνάζουν «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» - Εικόνες συγκίνησης στο Πολυτεχνείο
Ο Βασίλης Μαντζουράνης από το συγκρότημα Δυτικές Συνοικίες ο νεκρός του τροχαίου στη Θεσσαλονίκη
«Με σημάδεψαν στο κεφάλι»: Συγκλονίζει ο φωτορεπόρτερ που κάλυψε την εξέγερση του Πολυτεχνείου
«Ανοίγουν» οι λαϊκές αγορές για τους αγρότες: Τι συζητείται και το ενδεχόμενο για απογευματινό ωράριο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr