Σινεμά|08.06.2020 17:25

Τομ Κρουζ: Χτίζει ολόκληρο Covid-free χωριό για τα γυρίσματα της «Επικίνδυνης Αποστολής 7»

Newsroom

Ξαναρχίζει τα γυρίσματα τον Σεπτέμβριο η ταινία «Mission: Impossible 7», της οποίας η παραγωγή διακόπηκε τον Φεβρουάριο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. H πρεμιέρα της ταινίας, που προγραμματιζόταν για τον Ιούλιο του 2021, μετατέθηκε για τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, αφού όπως και πολλές άλλες έπεσε θύμα της πανδημίας.

Με τη Βενετία που θα χρησίμευε αρχικά ως φόντο για τα γυρίσματα να είναι από τις πρώτες πόλεις που έπληξε δραματικά ο Covid-19, οι υπεύθυνοι παραγωγής της Paramount Pictures αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα πλάνα και να βρουν νέες εναλλακτικές. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Sun, ο 57χρονος σταρ Τομ Κρουζ αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ώστε να βρεθεί άμεσα μία λύση για την επίσπευση των διαδικασιών των γυρισμάτων της πολυδάπανης παραγωγής. Αποφάσισε, λοιπόν, να χτίσει ένα ολόκληρο χωριό προστατευμένο από την πανδημία, προκειμένου να συνεχίσουν τα γυρίσματα της «Επικίνδυνης Αποστολής 7».

Η εγκαταλελειμμένη αεροπορική βάση της ΡΑΦ στη Βρετανική Κομητεία Οξφορτνσάιρ φαίνεται να συγκέντρωσε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και εκεί ο πρωταγωνιστής Τομ Κρουζ φέρεται να ξεκινά το χτίσιμο ενός ολόκληρου χωριού, ώστε να στηθεί το σκηνικό για τα γυρίσματα και να είναι όλοι ασφαλείς. Το καστ θα φιλοξενηθεί σε vip τροχόσπιτα εντός του χώρου των γυρισμάτων στην πρώην αεροπορική βάση, ενώ οι υπεύθυνοι ήδη κατασκευάζουν ρέπλικες από διάσημα αξιοθέατα της Ρώμης.

Μιλώντας στο BBC Radio 4, ο βοηθός σκηνοθέτη του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι στο «Mission: Impossible 7», Τόμι Γκόρμλεϊ, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι τα γυρίσματα ξεκινούν τον Σεπτέμβριο: «Ελπίζουμε να επισκεφθούμε όλες τις χώρες που ήταν στο αρχικό πρόγραμμα των γυρισμάτων κι ελπίζουμε να γυρίσουμε ένα μεγάλο μέρος της ταινίας στο Ηνωμένο Βασίλειο στο backlot και στο στούντιο». Ο στόχος είναι το μπλοκμπάστερ της Paramount να γυριστεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 ως την άνοιξη του 2021.

Ερωτηθείς σχετικά με την πολυπλοκότητα της παραγωγής ενός μεγάλου μεγέθους αυτή την εποχή, ο Γκόρμλεϊ είπε: «Αυτή είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Δεν είμαστε μια ταινία δωματίου. Φτιάχνουμε θέαμα, και αυτό περιμένουν οι θεατές από εμάς. Αν έχουμε τα πρωτόκολλα σε ισχύ και βάλουμε σε σειρά όλες τις διαδικασίες πολύ προσεκτικά, θα τα καταφέρουμε. Έχουμε μπροστά μας πολλές προκλήσεις, όπως τα stunts, τις σκηνές πλήθους κ.λπ. αλλά δεν μπορεί να γίνει «Mission Impossible» χωρίς σκηνές μάχης ή σκηνές αυτοκινητιστικών καταδιώξεων».

Ο ίδιος εξήγησε ότι η κινηματογραφική βιομηχανία προσαρμόζεται και στις δυσκολότερες καταστάσεις δίνοντας ένα δείγμα της εμπειρίας του σε τεράστιο συγκρότημα ζυθοποιίας για την φωτογράφιση του «Star Trek», κατά τη διάρκεια της οποίας το πλήρωμα έπρεπε να φοράει προστατευτικά προσώπου και γάντια - παρόμοια με αυτά που απαιτούνται για τον κορονοϊό.

«Επειδή ήμασταν σε ένα εργοστάσιο τροφίμων, πράξαμε αυτό που έπρεπε χωρίς δεύτερη σκέψη… Είμαστε τρομερά ευέλικτοι και συνηθίζουμε να δουλεύουμε στις πιο ακραίες καταστάσεις, στις πιο ακραίες τοποθεσίες. Μπορούμε βασικά να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε αν το προετοιμάσουμε αρκετά προσεκτικά.»

Οι δηλώσεις έγιναν μία ημέρα μετά την έκδοση του πρωτόκολλου από το Βρετανικό Κέντρο Κινηματογράφου σχετικά με την ασφάλεια των οπτικοακουστικών παραγωγών κατά την περίοδο της πανδημίας. Ο βοηθός σκηνοθέτης της έβδομης «Επικίνδυνης αποστολής» χαρακτήρισε τις οδηγίες ως «εξαιρετικές», προσθέτοντας: «Πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά για κάθε εργαζόμενο στη βιομηχανία του κινηματογράφου, αλλά και για δεκάδες χιλιάδες άτομα… Οφείλουμε να το κάνουμε με ασφάλεια για προστατεύσουμε τους συναδέλφους μας».

Τομ ΚρουζΕπικίνδυνη αποστολή