Σινεμά | 24.07.2020 12:05

La Casa de Papel: Ξεκινούν τα γυρίσματα της πέμπτης σεζόν με μάσκες προστασίας

Newsroom

Το «Casa de Papel» είναι μία από τις πρώτες τηλεοπτικές παραγωγές που πατάει το restart μετά το shutdown των οπτικοακουστικών παραγωγών τον περασμένο Μάρτιο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αν όλα πάνε καλά, η πέμπτη σεζόν της επιτυχημένης ισπανικής σειράς του Netflix θα είναι έτοιμη για να προβληθεί μέσα στο 2021. 

Διαβάστε ακόμαNetflix: Ακυρώνει την παραγωγή τουρκικής σειράς λόγω παρέμβασης των αρχών

Η πρώτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς που αφορά μια επαναστατική ληστεία σε πολλές πράξεις, η οποία ξεκινά από το Νομισματοκοπείο της Μαδρίτης με στόχο την εκτύπωση 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με εγκέφαλο του σχεδίου τον ευφυή Καθηγητή, γυρίστηκε σε πρώτη φάση για το ισπανικό δίκτυο Antena 3 και γνώρισε αναπάντεχη επιτυχία όταν αγοράστηκε από το Netflix και άρχισε να προβάλλεται στην ψηφιακή πλατφόρμα streaming σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τώρα οι συντελεστές του «La Casa de Papel» ακολουθούν τα νέα πρωτόκολλα ασφάλειας για την υγεία και ρίχνονται στη δουλειά ανακοινώνοντας το καλό νέο της επανόδου στο πλατό με πολλές αναρτήσεις στο Instagram. Πρώτος το έκανε ο δημιουργός της σειράς, Αλεξ Πίνα, καθώς και οι πρωταγωνιστές Άλβαρο Μόρτε και Πέδρο Αλόνσο.

T

«Στην έρημο με μάσκες», έγραψε ο Πίνα δημοσιεύοντας μία φωτογραφία που τον δείχνει δίπλα στους συνεργάτες του να φορά μάσκα προστασίας.

T

«Επέστρεψα. Ο Καθηγητής επιστρέφει» έγραψε και ο Άλβαρο Μόρτε ανεβάζοντας τη δική του φωτογραφία.

T

«Όλοι φορούν μάσκες. Μερικές φορές είναι σαν να είμαστε στο Πεντάγωνο...» έγραψε και ο Πέδρο Αλόνσο προαναγγέλοντας την επιστροφή του Berlin (ο χαρακτήρας του οποίου έχει πεθάνει από την τέταρτη σεζόν).

Θυμίζουμε ότι στο φινάλε της τέταρτης σεζόν η Ναϊρόμπι της Άλμπα Φλόρες βρίσκει τραγικό θάνατο, ενώ η Σιέρα είχε ανακαλύψει το κρησφύγετο του Καθηγητή.Οι σίγουροι χαρακτήρες που επιστρέφουν στην πέμπτη σεζόν είναι οι Ούρσουλα Κορμπερό (Τόκιο), Άλβαρο Μόρτε (Καθηγητής), Ιθιάρ Ιτούνιο (Λίσμπον), Μιγκέλ Χαράν (Ρίο), Χαϊμέ Λορέντε (Ντένβερ), Έστερ Ατσέμπο (Στόκχολμ), Ντάρκο Πέριτς (Ελσίνκι) και Ενρίκε Άρτσε (Αρτούρο Ρόμαν).

La Casa de Papel Σεζόν 4/ Copyright: Netflix

Επισήμως δεν γνωρίζουμε πόσες σεζόν της σειράς θα υπάρξουν συνολικά, ενώ δεν αποκλείονται τα spin-offs (παράλληλες σειρές) γύρω από έναν ή και περισσότερους χαρακτήρες. «Υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να έχουμε κάποια spin-offs, κάτι που θα ενισχύσει τον τίτλο αλλά θα εμβαθύνει σε χαρακτήρες που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως η Ναϊρόμπι ή ο Καθηγητής. Ακόμη και ο Ντένβερ είναι ένας χαρακτήρας με ξεχωριστή γοητεία. Θα ήθελα να γράψω περισσότερα γι' αυτούς», δήλωσε πριν από καιρό ο Άλεξ Πίνα.

Άλεξ ΠίναNetflixCasa de Papel