Σινεμά|27.09.2020 18:21

Πατρίτσια Φιλντ και Λίλι Κόλινς για «Emily in Paris» στο Netflix: «Η Εμιλι έχει ομοιότητες με την Κάρι Μπράντσο»

Άγγελος Γεραιουδάκης

Mοντέρνοι χαρακτήρες, έξυπνες στιλιστικές επιλογές, εντυπωσιακή φωτογραφία, λίγο δράμα και αρκετό φλερτ. Η νέα ρομαντική κομεντί του Netflix, «Η Έμιλι στο Παρίσι» (Emily in Paris) είναι το νέο πνευματικό δημιούργημα του Αμερικανού παραγωγού Ντάρεν Σταρ, ο οποίος είναι γνωστός για τις πετυχημένες σειρές παγκοσμίως «Beverly Hills», «90210», «Melrose Place», «Sex and the City» και «Younger». Στη νέα σειρά πρωταγωνιστεί η Λίλι Κόλινς, κόρη του διάσημου τραγουδιστή Φιλ Κόλινς, η οποία υποδύεται την εικοσάχρονη Έμιλι Κούπερ από το Σικάγο. Ενα φιλόδοξο στέλεχος μάρκετινγκ, που βρίσκει ξαφνικά τη δουλειά των ονείρων της στο Παρίσι, όταν η εταιρεία της εξαγοράζει μια γαλλική γκλαμουράτη εταιρεία μάρκετινγκ, στην οποία θα αναλάβει να εκσυγχρονίσει τη στρατηγική των social media. Η ζωή της στο Παρίσι είναι γεμάτη με συναρπαστικές περιπέτειες και αναπάντεχες προκλήσεις, καθώς προσπαθεί ταυτόχρονα να κερδίσει τη συμπάθεια των συναδέλφων της, να κάνει φίλους και να ζήσει νέους έρωτες.

«Η Έμιλι είναι σίγουρη, δυνατή και φιλόδοξη. Έχει ιδιαίτερες ιδέες και δεν φοβάται να ακολουθήσει τα όνειρά της, όπως και εγώ. Όταν ήμουν μικρότερη με είχαν απορρίψει σε αρκετές οντισιόν. Αν είχα αποδεχτεί όλα αυτά τα όχι, δεν θα τα είχα καταφέρει σήμερα. Έπρεπε να βρω τρόπους να ακολουθήσω τα πάθη μου και να βελτιώσω τον εαυτό μου λαμβάνοντας άλλου είδους εμπειρίες. Η Έμιλι είναι κάπως έτσι κι αυτή. Βλέπει τα όχι σαν κόμμα, κι όχι σαν τελεία» αναφέρει αρχικά η νεαρή ηθοποιός και συνεχίζει: «Εκτός από την αντοχή και την αποφασιστικότητα της Εμιλι, είμαι επίσης ένας τεράστιος θαυμαστής του Ντάρεν Σταρ, μαζί με τόσες πολλές γυναίκες που έχουν εμμονή με τις σειρές  που έχει δημιουργήσει. Όταν ήμουν στο λύκειο, βλέπαμε φανατικά με τις φίλες μου το “Sex and the City”. Ο Ντάρεν έχει ταλέντο να δημιουργεί φανταστικούς κόσμους στους οποίους το κοινό λατρεύει να χάνεται, ενώ ταυτόχρονα πραγματεύεται ζητήματα χιουμοριστικά αλλά και με τα οποία μπορεί το κοινό να σχετιστεί. Όταν έγραφα το βιβλίο μου πριν από λίγα χρόνια, το όνειρό μου ήταν να είμαι σαν την Κάρι Μπράντσο και να κοιτάζω έξω από ένα παράθυρο διαμερίσματος της Νέας Υόρκης και να γράφω γι’ αυτό που με έμπνεε και είχα ζήσει. Έτσι λίγο καιρό μετά, με βρίσκω μέρος του σύμπαντος τού Ντάρεν και να συνεργάζομαι τόσο με αυτόν όσο και με την Πατρίτσια Φιλντ.  Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που πιάνω τον εαυτό μου ν’ αναρωτιέται αν όλο αυτό είναι αληθινό».

T

Sex and the City

Τα υπέροχα σύνολα της πρωταγωνίστριας κλέβουν τις εντυπώσεις καθώς την ενδυματολογική επιμέλεια έχει αναλάβει η Πατρίτσια Φιλντ, όπως την είχε και στο «Sex and the City» και στο «Διάολος φοράει Prada». «Ο Ντάρεν και εγώ συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στο “Sex and the City”. Μου τον είχε γνωρίσει η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Είχαν κάνει μαζί τον πιλότο και δεν ήταν ευχαριστημένοι με την γκαρνταρόμπα. Τότε η Σάρα είχε πει στον Ντάρεν να με γνωρίσει και έκτοτε ήταν ερωτική σχέση. Ο Ντάρεν είναι ο ήρωάς μου στον κόσμο της ταινίας και της τηλεόρασης. Ποτέ δεν απέρριψα τον Ντάρεν - ποτέ. Για την "Έμιλι στο Παρίσι", μου τηλεφώνησε και μου είπε: "Θέλεις να πας στο Παρίσι;" Και του απάντησα: "Φυσικά!"» αποκαλύπτει η διάσημη ενδυματολόγος.

Οι πρωταγωνιστές της σειράς (Copyright: Roger Do Minh/Netflix)

«Η συνεργασία με την Πατρίτσια ήταν ένα όνειρο. Ήμουν στο Λονδίνο πέρυσι για ένα επαγγελματικό ταξίδι και μου είπαν ότι η Πατρίτσια ήθελε να με συναντήσει και να κάνει μια αρχική συνομιλία, επειδή ήθελε να ξέρει σε ποια κατεύθυνση θα "οδηγήσει" την Έμιλι. Είχε ιδέες, αλλά ήθελε πραγματικά τη συμβολή μου. Πέταξα στη Νέα Υόρκη για μια νύχτα μόνο για να τη συναντήσω και ήταν έρωτας με τη πρώτη ματιά. Είναι απλώς μια “μπάλα ενέργειας”. Μου είπε: “Αν δεν σου αρέσει κάτι, πες μου, γιατί δεν θα το ξαναδούμε ποτέ”. Αισθάνθηκα πολύ άνετα μαζί της αμέσως. Έκανε πολλά ψώνια στο Παρίσι και μου έστειλε φωτογραφίες και εγώ έστελνα τα σχόλιά μου. Αυτή και η Μέριλιν ήταν απίστευτοι συνεργάτες. Βρήκαν εκλεκτής ποιότητας vintage κομμάτια κατά την περιήγηση στην πόλη και σε όλες τις αγορές, καθώς και σχεδιαστές που ράβουν κομμάτια τα οποία αισθανόσουν ότι ήταν εμπνευσμένα από την Έμιλι. Χρειάστηκε ακόμη και να φορέσω μερικά κομμάτια από τη ντουλάπα της Πατρίτσια. Δεν φοβήθηκαν να συνδυάσουν χρώματα, μοτίβα, σχήματα και υφές κάτι το οποίο πραγματικά εκτίμησα. Χρειαζόμαστε αυτήν την έμπνευση και τον “ηλεκτρισμό” τώρα περισσότερο από ποτέ» τονίζει η Λίλι Κόλινς.

Κάρι Μπράντσο

Άραγε υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στην Κάρι και την Έμιλι; «Βλέπω ομοιότητες, επειδή είναι και οι δύο χαρακτήρες που ασχολούνται με τη μόδα και οι ηθοποιοί που τους υποδύονται ενδιαφέρονται επίσης για τη μόδα. Η μαύρη φούστα από τούλι της Έμιλι στο δεύτερο επεισόδιο αποτελεί φόρο τιμής στη φούστα από τούλι που φορούσε η Κάρι στο φινάλε της σειράς “Sex and the City”. Νομίζω ότι η υπογραφή μου στο σχεδιασμό κοστουμιών είναι η αισιοδοξία μου - τα χρώματα, τα τολμηρά σύνολα και η ιδέα ότι οι γυναίκες μπορούν παντού να μεταφέρουν τη ντουλάπα τους και να φανταστούν ξανά, να αναμείξουν τα ρούχα που είναι κρεμασμένα εκεί με τρόπους που δεν είχαν σκεφτεί ποτέ πριν. Για μένα, το "normcore" (είναι εκείνοι οι άνθρωποι που δε επιθυμούν να ξεχωρίζουν από το πλήθος με την εμφάνισή τους) είναι μια λέξη κατάρα. Έχει να κάνει με τον ατομικισμό και την αυτοπεποίθηση στις γυναίκες. Δεν χρειάζεται να έχετε ρούχα σχεδιαστών για να συνδυάσετε τα πράγματα - αν και δώσαμε λίγο βαρύτητα στο στοιχείο του σχεδιαστή σε αυτήν τη σειρά, γιατί εν τέλει η Έμιλι είναι στο Παρίσι» απαντά η Φιλντ.

T

H «Έμιλι στο Παρισι» αποτελείται από δέκα ημίωρα επεισόδια και θα είναι διαθέσιμη στο Netflix στις 2 Οκτωβρίου. Τα γυρίσματα έγιναν εξ ολοκλήρου στη Γαλλία, προτού ξεσπάσει η πανδημία. Η σειρά, μάλιστα, ανήκε στην εταιρεία Paramount, αλλά αποφάσισε τελικά να μην την προβάλει και έτσι έφτασε στα χέρια του Netflix. «Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ενθουσιασμένη και να νιώθω τιμή που δούλευα μαζί με τον Ντάρεν και τους συναδέλφους μου παραγωγούς Stephen Joel Brown, Shihan Fey, Jake Fuller και Raphaël Benolielon στο πρώτο μου ρόλο ως παραγωγός. Με καθοδήγησαν κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας και μου επέτρεψαν να εμβαθύνω σε κάθε πτυχή. Μιλήσαμε για σημαντικά θέματα, όπως ο προγραμματισμός, οι τοποθεσίες και τα κοστούμια. Ήμουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που συνεργάστηκα με την Πατρίτσια Φιλντ και τη Μέριλιν Φιτούσι στην επιμέλεια της εμφάνισης της Έμιλι από την κορυφή μέχρι τα νύχια! Με ενθάρρυναν να μοιραστώ μερικές από τις πραγματικές εμπειρίες που είχα, ενώ ζούσα στο Παρίσι και να τις ενσωματώσω στις εμπειρίες της Έμιλι. Αυτή ήταν η πιο εκπληκτική εκπαίδευση που έλαβα και ξέρω ότι θα πάρω ό,τι έμαθα μαζί μου σε όλα τα μελλοντικά μου project» καταλήγει η Λίλι Κόλινς.

Πατρίτσια ΦιλντSex and the CityΛίλι ΚόλινςNetflix