Σινεμά|11.12.2020 16:05

Κιμ Κι-Ντουκ: Πέθανε από κορονοϊό ο σκηνοθέτης του «Ολομόναχοι Μαζί»

Newsroom

Ο Κιμ Κι-ντουκ, ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες της Νότιας Κορέας, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών, μετά από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορονοϊό. Ο θάνατος του σκηνοθέτη, ο οποίος αυτό το διάστημα βρισκόταν στη Λετονία με σκοπό ν' αγοράσει ένα σπίτι και να πάρει άδεια παραμονής, επιβεβαιώθηκε από τη διερμηνέα του, Ντάρια Κρουτόβα.

Ο Κιμ Κι-ντουκ μας έχει χαρίσει ένα πλήθος από αριστουργηματικές ταινίες, όπως το «Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας… και άνοιξη» (2003), το αξεπέραστο ρομαντικό δράμα «Ολομόναχοι Μαζί» (2004), «Το Νησί» (1999), η «Pieta» (2012), που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, «Το Κορίτσι με το Αγγελικό Πρόσωπο» (2004), «Το Δίχτυ» (2016), το «Bad Guy» (2001), «To Τόξο» (2005), όπως και το «Moebius» 2013.

Οι πρώτες του ταινίες ήταν το «Crocodile» και «Wild Animals» -και οι δύο- του 1996. Οι θεματικές που συμπεριλαμβάνονται στις ταινίες του είναι η εσωτερική σύγκρουση του καλού και του κακού, της τρυφερότητας, της αγάπης και της βίας, του φωτός και του σκοταδιού.

Τέλος, ο Κιμ Κι-ντουκ είχε επισκεφθεί την Ελλάδα πριν κάποια χρόνια, ως προσκεκλημένος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, παραλαμβάνοντας την τιμητική «Χρυσή Αθηνά» από τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

θάνατοςΚορονοϊόςσκηνοθέτηςΚιμ Κι-Ντουκ