Σινεμά | 12.07.2021 13:28

Σμύρνη μου αγαπημένη: Η Vanessa Redgrave εκτός καστ - Η ηθοποιός από το «The Crown» που θα την αντικαταστήσει

Newsroom

Τα γυρίσματα για την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» έχουν ξεκινήσει, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής, αλλά και η Μιμή Ντενίση, η Vanessa Redgrave δεν θα πάρει τελικά μέρος εξαιτίας προσωπικών λόγων.

«Εκ μέρους της Tanweer Productions, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η guest star Vanessa Redgrave, για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δεν είναι εφικτό να ταξιδέψει αυτό το διάστημα και συνεπώς ν' ανταποκριθεί στη συμμετοχή της στην ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη" και στα γυρίσματα που πραγματοποιούνται στη Μυτιλήνη. Ως εκ τούτου, η παραγωγή προχώρησε σε συμφωνία για τον ρόλο αυτό, με την Jane Lapotaire, γνωστή σε όλους μας από τις δημοφιλείς σειρές "The Crown" και "Downton Abbey", την οποία και καλωσορίζουμε στο καστ της ταινίας».

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση. H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

T

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2021, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης.

Όλες οι ειδήσεις

Γιώργος Μαργαρίτης: Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της αλήθειας - Ετοιμάζω ντουέτο με τον Δεληβοριά

Eros Ramazzotti: Δροσερές βουτιές στη Μύκονο - Για φαγητό με φίλους σε γνωστό beach bar restaurant

Τζένη Μπαλατσινού – Βασίλης Κικίλιας: Αγκαλιά με τον γιο τους μετά τη βάπτιση στην Πάτμο

Βανέσα ΡεντγκρέιβThe CrownΜιμή ΝτενίσηΣμύρνη