Σινεμά | 26.01.2019 13:31

Ιδανικό διήµερο για ανήλικους σινεφίλ

Άντα Δαλιάκα

Ένα πλούσιο σε κινηµατογραφικές προβολές για τα παιδιά Σαββατοκύριακο έχουµε µπροστά µας, µε δύο ξεχωριστές προτάσεις στην Αθήνα: από τη µία, η Ταινιοθήκη υποδέχεται για πρώτη φορά τις βραβευµένες ταινίες του 21ου Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Ολυµπίας για Παιδιά και Νέους, καθώς και της 18ης Camera Zizanio, ενώ ο Δαναός ανοίγει τις πόρτες του στο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηµατογράφου CineDoc Kids.

Οι βραβευµένες ταινίες του Φεστιβάλ Ολυµπίας, του µεγαλύτερου στο είδος του στην Ελλάδα, κρύβουν προτάσεις - διαµαντάκια από την Αφρική για όλη την οικογένεια: ανάµεσά τους τη φετινή επίσηµη πρόταση της Κένυας για τα Οσκαρ, «Σούπα Μόντο», του Λικάριον Βαϊνάινα, µε την υπογραφή στην παραγωγή του Γερµανού δηµιουργού Τοµ Τίκβερ, µε θέµα πώς οι τελευταίες µέρες της ζωής ενός εννιάχρονου κοριτσιού µετατρέπονται σε στιγµές χαράς χάρη στην επιµονή των συγχωριανών να κάνουν πραγµατικότητα τη λατρεία του για τις υπερηρωικές ταινίες.

Παράλληλα, το CineDoc Kids προτείνει για σήµερα και αύριο το πολυαγαπηµένο «Ε.Τ. Ο Εξωγήινος» του Στίβεν Σπίλµπεργκ (προβολή στα αγγλικά µε ελληνικούς υπότιτλους σε συνεργασία µε τις Νύχτες Πρεµιέρας) και το γερµανικό «Αόρατη Σου» του Μάρκους Ντίτριχ για τη 12χρονη Σου, η οποία αποκτά τη δυνατότητα να γίνεται αόρατη έπειτα από ένα εργατικό ατύχηµα της µητέρας της. Οι προβολές του CineDoc Kids συνεχίζονται για κάθε επόµενο Σαββατοκύριακο µέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

CineDoc KidsΦεστιβάλ Ολυµπίαςταινίες