Σινεμά|15.02.2022 16:12

Ένα ειδικό podcast σε τρία μέρη για την ταινία «Ο Απατεώνας του Tinder», η οποία «σαρώνει» στο Netflix

Newsroom

Ένα πρωτότυπο ερευνητικό podcast με παρουσιάστριες τη σκηνοθέτρια και την παραγωγό της ταινίας, Φελίσιτι Μόρις και Μπερναντέτ Χίγκινς. Το Netflix παρουσιάζει μια νέα συνοδευτική ηχητική μίνι σειρά που κυκλοφορεί στα πλαίσια του δημοφιλούς podcast - ντοκιμαντέρ της υπηρεσίας, «You Can’t Make This Up». Σε παραγωγή της RAW, της ίδιας ομάδας που έφτιαξε την ταινία, το podcast ερευνά βαθύτερα τη ζωή και τις μεθόδους του διαβόητου «Απατεώνα του Tinder», αποκαλύπτοντας σε κάθε επεισόδιο ακόμα περισσότερα ψέματα και τους ανθρώπους που τον υποστήριξαν ενεργά ή χωρίς να το γνωρίζουν. Μαθαίνουμε τα λάθη που έκανε και τα μαθήματα που πήρε, κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στην παιδική του ηλικία.

Επεισόδιο 1: The Theatre of the Con

Κατά τη διάρκεια της ταινίας, μαθαίνουμε για τους ακόλουθους του Σάιμον που βρίσκονται στο πλευρό του όπου κι αν πηγαίνει. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Συμμετέχουν στην απάτη; Ή είναι κι αυτοί θύματα της ψευτιάς του, όπως οι γυναίκες που εξαπατά; Σ' αυτό το επεισόδιο, μαθαίνουμε ποιος είναι ο Πίτερ, ο σωματοφύλακάς του, και ο Αβισάι, ο υποτιθέμενος «συνεργάτης» και παιδικός του φίλος. Επίσης, ακούμε και τον ίδιο τον Τζαμάλ, τον οδηγό του Σάιμον στο Λονδίνο, ο οποίος ακόμα και σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, νιώθει πολλές ενοχές για τη συμμετοχή του.

Επεισόδιο 2: Who is the Real Simon?

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σάιμον είναι μια εγκληματική ιδιοφυΐα. Ωστόσο, ένα τέτοιο επίπεδο ικανότητας προϋποθέτει εξάσκηση, μια σχετική παθολογία. Σ' αυτό το επεισόδιο, η Φελίσιτι και η Μπέρνι προσπαθούν να κατανοήσουν τη σκέψη –και τις μεθόδους– του απατεώνα. Συναντούν μια ψυχολόγο-εγκληματολόγο που ειδικεύεται στους απατεώνες για να κατανοήσουν καλύτερα την ψυχολογία ενός "απατεώνα του έρωτα". Μετά, πηγαίνουν πίσω στη Φινλανδία, εκεί που ο Σάιμον καταδικάστηκε το 2015 και μπήκε φυλακή. Φυσικά, δεν πήρε το μάθημά του, αλλά διδάχτηκε ξεκάθαρα από τα παλιότερα λάθη του.

Επεισόδιο 3: The Rabbi’s Son

Προτού αρχίσει να ταξιδεύει στην Ευρώπη προσποιούμενος τον εκατομμυριούχο πλεϊμπόι, ο Σάιμον ήταν ο Σιμόν, ο γιος ενός ορθόδοξου ραβίνου από μια μικρή πόλη κοντά στο Τελ Αβίβ. Ο πατέρας του ήταν ένα αξιοσέβαστο μέλος της κοινότητας, ο αρχιραβίνος των αερογραμμών El Al για 15 χρόνια, με θρησκευτικές διασυνδέσεις σε όλο τον κόσμο. Σ' αυτό το επεισόδιο, η Φελίσιτι μιλά με έναν αστυνομικό που παρακολουθούσε τον Σάιμον από το 2011, ο οποίος περιγράφει τις παλιότερες απάτες του την εποχή που πρόσεχε παιδιά. Μετά, γνωρίζουμε και τον Ραβίνο Μπαντούς από το Μπρούκλιν, του οποίου η ανατριχιαστική ιστορία θα σας κάνει να αναρωτηθείτε αν το μήλο έπεσε όντως κάτω από τη μηλιά.

Το πρώτο και το δεύτερο επεισόδιο έχουν ήδη κυκλοφορήσει, ενώ το τρίτο μέρος του podcast θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου. 

NetflixΙσραήλsocial mediapodcastTinderSpotifyειδήσεις τώρα