Σινεμά|21.02.2022 12:42

«The First Lady»: Το τρέιλερ για τις Πρώτες Κυρίες που έγραψαν ιστορία - Μισέλ Ομπάμα, Ρούζβελτ και Μπέτι Φορντ

Newsroom

Τρεις σπουδαίες προσωπικότητες γίνονται τηλεοπτική σειρά. Στο «The First Lady» οι Βαϊόλα Ντέιβις (Viola Davis), Τζίλιαν Άντερσον (Gillian Anderson) και Μισέλ Φάιφερ (Michelle Pfeiffer) επιστρέφουν στη μικρή οθόνη για να ενσαρκώνουν τρεις σπουδαίες Πρώτες Κυρίες των Η.Π.Α. Τη Michelle Obama, την Eleanor Roosevelt και την Betty Ford αντίστοιχα.  Η Βαϊόλα Ντέιβις θα είναι και παραγωγός της σειράς «Πρώτες Κυρίες» του Showtime, η οποία θα επικεντρωθεί στη ζωή στην «ανατολική πτέρυγα» του Λευκού Οίκου, όπου κατά παράδοση βρίσκονται τα γραφεία της πρώτης κυρίας. 

Το πρώτο τρέιλερ μας προετοιμάζει για δυνατές μεταμορφώσεις και ερμηνείες και η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Τρεις ισχυρές γυναίκες της παλαιότερης αλλά και σύγχρονης ιστορίας, που δεν έμειναν στη σκιά των Προέδρων συζύγων τους και βρήκαν τη θέση που τους αναλογεί. «Δεν θέλω να περάσουν 4 χρόνια και να αναρωτιέμαι γιατί κλείστηκα μέσα σε αυτό το σπίτι» λέει η Μισέλ στον Μπάρακ Ομπάμα, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός O-T Fagbenle - τον είδαμε πρόσφατα ως Luke Bankole στη βραβευμένη σειρά «The Handmaid’s Tale» του Hulu.

Λίγο μετά, η Μπέτι Φορντ ξεκαθαρίζει στον σύζυγό της, Gerald (που υποδύεται ο Aaron Eackhart) ότι θα μείνει μαζί του, όχι για εκείνον, αλλά για τον εαυτό της. Τέλος, η Έλινος Ρούσβελτ απαιτεί από τον Franklin (Kiefer Sunderland) να μην της φέρεται όπως στις φιλενάδες του.

Η σειρά αναμένεται να «φέρει στην επιφάνεια την προσωπική και πολιτική ζωή» των Πρώτων Κυριών, και σύμφωνα με το Variety, θα απομακρυνθεί από τη Δυτική Πτέρυγα και θα επικεντρωθεί στην Ανατολική, εκεί «όπου πολλές από τις πιο σημαντικές και παγκόσμιες μεταβαλλόμενες αποφάσεις της ιστορίας που οφείλονται στις χαρισματικές, περίπλοκες και δυναμικές Πρώτες Κυρίες της Αμερικής, έχουν μείνει κρυμμένες από την κοινή γνώμη».

Δημιουργός της σειράς είναι ο Άαρον Κούλεϊ και τη σκηνοθεσία υπογράφει η βραβευμένη με Emmy, Σούζαν Μπίερ.

Michelle Obama

Η Βαϊόλα Ντέιβις ερμηνεύει τον ρόλο της Μισέλ Ομπάμα, που παραμένει σήμερα μια από τις δημοφιλέστερες προσωπικότητες στις ΗΠΑ. Η αυτοβιογραφία της κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2018 και έχει πουλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Μεγαλωμένη στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγου, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον και τη Νομική Σχολή Χάρβαρντ, κάνοντας τα πρώτα βήματα της δικηγορικής της καριέρας στο Σίντλεϋ Όστιν, όπου και γνώρισε τον Μπάρακ Ομπάμα. Ακολούθως εργάστηκε στο προσωπικό του Δημάρχου του Σικάγου, Ρίτσαρντ Ντάλεϊ, αλλά και για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Σικάγου.

Κατά τη διάρκεια του 2007 και του 2008, η Μισέλ βοήθησε τον σύζυγό της στην προεκλογική του εκστρατεία. Η Μισέλ και ο Μπάρακ Ομπάμα έχουν δύο κόρες. 

Betty Ford

Η Μπέτι Φορντ, την οποία ερμηνεύει η Μισέλ Φάιφερ, ήταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ το 1974-77 την περίοδο της προεδρίας του Gerald Rudolph Ford Jr. (Τζέραλντ Φορντ). Είχε ενεργό ρόλο στην κοινωνική πολιτική και ήταν από τις πιο ειλικρινείς και πολιτικά δραστήριες Πρώτες Κυρίες στην ιστορία. Επίσης, πρωτοστάτησε σε καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εθισμό και την κατάχρηση ουσιών, δημοσιοποιώντας το δικό της πρόβλημα με τον αλκοολισμό και συνίδρυσε κέντρο αποτοξίνωσης που φέρει το όνομά της.

Καθοριστικό σημείο για τη ζωή της στάθηκε ο γάμος της με τον πέμπτο ξάδερφο του πατέρα της και μετέπειτα πρόεδρο των ΗΠΑ Franklin D. Roosevel (Φραγκλίνο Ρούζβελτ). Από την ημέρα του γάμου της η Eleanor στάθηκε δίπλα του βοηθώντας τον στις πολιτικές του επιδιώξεις. Το 1921 ο Franklin, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα και έτσι η Eleanor άρχισε να εργάζεται και να τον εκπροσωπεί εξ ονόματός του. Τον Μάρτιο του 1933 μετά την νίκη του Franklin στις προεδρικές εκλογές έγινε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Από την θέση αυτή ανέπτυξε σημαντική κοινωνική δράση διεκδικώντας τα δικαιώματα των γυναικών και προωθώντας τα πολιτικά συμφέροντα του Λευκού Οίκου.

Eleanor Roosevelt

H Έλινορ Ρούσβελτ, την οποία ερμηνεύει η ηθοποιός Τζίλιαν Άντερσον, ήταν η μακροβιότερη Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α., από το 1933 έως το 1945. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν κόρη του Έλιοτ Ρούζβελτ, αδερφού του Θεόδωρου, της γνωστής οικογένειας της Νέας Υόρκης και της Άννα Χολ. Ο πατέρας της Έλιοτ ήταν αλκοολικός και γι' αυτό το λόγο είχε εγκατασταθεί σε άσυλο στην Βιρτζίνια. Έζησε μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας με την γιαγιά της λόγω της απώλειας της μητέρας της όταν αυτή την οκτώ ετών. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Αγγλία όπου έμεινε εσώκλειστη στη σχολή Allenswood, όπου επηρεάστηκε από την προσωπικότητα της Γαλλίδας διευθύντριας Μαρί Σουβέστρ.

ΗΠΑτηλεοπτική σειράειδήσεις τώραΜισέλ ΦάιφερΜισέλ ΟμπάμαΈλινορ ΡούζβελτΒαϊόλα ΝτέιβιςΤζίλιαν Άντερσον