Θεσσαλονίκη: Ντοκιμαντέρ για την ενίσχυση παιδιών της Ουκρανίας με πρωταγωνιστές παιδιά στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας
NewsroomΝτοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές παιδιά σε ένα χωριό στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, το οποίο έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, θα είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για 500 προβολές.
Η διοίκηση του Φεστιβάλ αποφάσισε, δηλώνοντας την στήριξή της στον λαό της Ουκρανίας και φωτίζοντας τις τραγικές πλευρές του πολέμου, να φιλοξενήσει σε μια ειδική προφεστιβαλική (το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 20 Μαρτίου 2022) online προβολή, το ντοκιμαντέρ «Το μακρινό γαύγισμα των σκυλιών».
Τα έσοδα της ταινίας, που έφτασε μέχρι τη shortlist των Όσκαρ, θα διατεθούν στην οργάνωση Voices of Children, που βοηθά τα παιδιά στις πληγείσες περιοχές της Ουκρανίας.
Το ντοκιμαντέρ διαδραματίζεται σε ένα χωριό, στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, με πρωταγωνιστές παιδιά. Ένα δεκάχρονο ορφανό αγόρι μεγαλώνει μαθαίνοντας να συνηθίζει τον ήχο από τις εκρήξεις, να αναγνωρίζει τις διάφορες σειρήνες συναγερμού, να παίζει με όπλα, να κολυμπά σε σκοτεινά νερά και να απολαμβάνει τη φροντίδα της γιαγιάς του.
Μια ποιητική ματιά σ' έναν πόλεμο που συνεχίζεται και στον αντίκτυπό του στην καρδιά ενός παιδιού, η οποία χτυπά πιο δυνατά από τις βόμβες.
Πληροφορίες εδώ...
* Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
* Γιατροί του Κόσμου για την Ουκρανία
* Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για Ουκρανία
* Global Citizen - Βοήθεια στην Ουκρανία
- Ανατροπές, πισωγυρίσματα και λάθη στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών - Η οργή των συγγενών και η αγωνία για το πόρισμα του ΕΜΠ
- Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Τα πρόσωπα των δύσκολων αποστολών, οι αμετακίνητοι και οι ασκήσεις ισορροπίας
- Καταγγελία για ρατσιστικά σχόλια από καθηγητή της Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
- Οι αλιείς εκπέμπουν SOS: Δεμένα στα λιμάνια τα αλιευτικά σκάφη εξαιτίας έλλειψης πληρωμάτων