Σινεμά|14.06.2022 11:00

Philip Baker Hall: Έφυγε από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους καρατερίστες

Newsroom

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 90 ετών, άφησε ο Φίλιπ Μπέικερ Χολ (Philip Baker Hall). Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο αθλητικογράφος Σαμ Φάρμερ, που ήταν γείτονας και φίλος του ηθοποιού.

«Ο γείτονας, φίλος και ένας από τους πιο πολύπειρους, ταλαντούχους και καλούς ανθρώπους που συνάντησα ποτέ, ο Φίλιπ Μπέικερ Χολ, πέθανε ήρεμα χθες το βράδυ. Είχε γύρω του τους αγαπημένους του. Ο κόσμος έχει μια άδεια θέση».

Ο Φίλιπ Μπέικερ Χολ, ο οποίος γεννήθηκε στο Τολέντο του Οχάιο του 1931, ξεκίνησε την υποκριτική καριέρα του σε μικρές θεατρικές σκηνές της Νέας Υόρκης -πριν από αυτό, είχε διατελέσει μεταφραστής για τον αμερικανικό στρατό στην Γερμανία. 

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό και αγαπήθηκε από τη συνεργασία του, με τον Πολ Τόμας Άντερσον και τα Magnolia, Boogie Nights, Ηard Eight, αλλά φυσικά δεν ήταν μόνο αυτές οι ταινίες που άφησε το στίγμα του. Συμμετείχε επίσης στα Dogville, The Insider, Zodiac, Argo, στο τηλεοπτικό The Loop , ενώ είχε δανείσει τη φωνή του και στη σειρά Bojack Horseman.

θάνατοςηθοποιόςειδήσεις τώρα