Σινεμά|31.07.2022 22:12

Τα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: H επιστροφή του Ben Affleck, το teaser για το «Oppenheimer» και ο αγνώριστος Sebastian Stan

Μαίρη Τσίνου

- Άφωνους άφησε τους θαυμαστές του ο Sebastian Stan με τη μεταμόρφωσή του για τις ανάγκες της νέας ταινίας της Α24 στην οποία θα πρωταγωνιστεί, με τίτλο A Different Man. Ο Αμερικάνος ηθοποιός, ρουμάνικης καταγωγής, που έγινε ευρύτερα γνωστός από τους Avengers και το Captain America Civil War στο νέο του ρόλο έχει μεταμορφωθεί, υποδυόμενος έναν άντρα με αλλοιωμένο πρόσωπο, λόγω ασθένειας, που θέλει να υποβληθεί σε επέμβαση για να διορθώσει την παραμόρφωση που έχει υποστεί η εμφάνισή του και, παράλληλα, να βρει την αυτοπεποίθησή του. Ο Stan χρειάστηκε να περάσει πολλές ώρες στην καρέκλα του μακιγιάζ προκειμένου να υποστεί την διαδικασία εφαρμογής των latex προσθετικών από το επιτελείο των make up artist πριν τα γυρίσματα. 

Ο Stan μετά τον Tommy Lee στην σειρά του Hulu «Pam & Tommy» για την οποία κέρδισε πρόσφατα μια υποψηφιότητα για Emmy, υποδύεται έναν άνδρα με νευροϊνωμάτωση που υποβάλλεται σε επέμβαση αποκατάστασης προσώπου. Στο πλευρό του Stan, ο οποίος είναι και παραγωγός της ταινίας, πρωταγωνιστούν οι Renate Reinsve και Adam Pearson. Ο τελευταίος πάσχει από την ασθένεια και πραγματοποιεί συχνά εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση γύρω από άτομα με παραμορφώσεις.

 

 

- Ο Μπεν Άφλεκ ετοιμάζεται να φορέσει ξανά τη στολή του Mπάτμαν για το sequel «Aquaman and the Lost Kingdom» της Warner Bros/DC. «Επανένωση» έγραψε ο Τζέισον Μομόα στο Instagram δημοσιεύοντας μία κοινή φωτογραφία με τον Μπεν Άφλεκ. «Mπρους και Άρθουρ. Σε αγαπώ και μου έλειψες… Διασκεδάσαμε πολύ. Έρχονται υπέροχα πράγματα στο AQUAMAN 2».

Σύμφωνα με το Deadline το «Aquaman 2» είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στις 17 Μαρτίου 2023 σε σενάριο του Ντέιβιντ Λέσλι Τζόνσον – ΜακΓκόλντρικ και με την Αμπερ Χερντ να επιστρέφει μαζί με τους Πάτρικ Γουίλσον, Ντολφ Λούντγκρεν και Νικόλ Κίντμαν.

 

-  Η MGM ποντάρει πολλά στον μεγάλο αντίπαλο του Ρόκι, τον Ντράγκο.Το «Drago» θα είναι μια ταινία που που θα εστιάζει στον πυγμάχο Ιβάν Ντράγκο, ένα παρακλάδι του «Creed», το οποίο από μόνο του είναι παρακλάδι του «Rocky» - του επιτυχημένου franchise πυγμαχίας με πρωταγωνιστή τον Sylvester Stallone στο ρόλο του απόλυτου αουτσάιντερ Rocky Balboa.

Ο Robert Lawton έχει προσληφθεί για να γράψει το σενάριο. Ο Lawton ανέλαβε τη δουλειά αφού εντυπωσίασε τα στελέχη της MGM με το σενάριο Becoming Rocky, για τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας Rocky, σύμφωνα με το The Wrap, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση. Αν και το στούντιο δεν προχώρησε στην ιδέα της ταινίας του, διόρισε τον Lawton για να δημιουργήσει μια ιστορία για τον Ρώσο πυγμάχο Ivan Drago, ο οποίος αντιμετώπισε τον Rocky στο «Rocky IV» του 1985. Ο γιος του χαρακτήρα του, ο Viktor Drago, εμφανίστηκε στο «Creed II» του 2018, μπαίνοντας στο ρινγκ εναντίον ενός άλλου απογόνου των αντιπάλων του Rocky, του Adonis Creed.

- Η Universal κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο τρέιλερ για την νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, Oppenheimer, με πρωταγωνιστή τον τηλεοπτικό Peaky Blinder, Cillian Murphy. Το τρέιλερ σε ασπρόμαυρα πλάνα δείχνει τον Cillian Murphy ως J. Robert Oppenheimer και ένα χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα. «Σε 11 μήνες, 17 ημέρες, 21 ώρες κλπ» η πολυαναμενόμενη ταινία του Νόλαν θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Στην αρχή του teaser, η Emily Blunt, η οποία υποδύεται τη γυναίκα του Oppenheimer, Katherine, ακούγεται να λέει: «Ο κόσμος αλλάζει, μεταρρυθμίζεται. Αυτή είναι η στιγμή σου».

Το Oppenheimer βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» από τον Kai Bird και τον αείμνηστο Martin J. Sherwin. Ο Cillian Murphy πρωταγωνιστεί ως Oppenheimer, ο θεωρητικός φυσικός του οποίου η εργασία στο Manhattan Project οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας.

Tι θα δούμε στις συνδρομητικες πλατφόρμες

- Η Kate Winslet θα πρωταγωνιστεί στην τέταρτη μίνι σειρά του HBO, με το δράμα «The Palace». Η Winslet θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά, η οποία αφηγείται την ιστορία ενός χρόνου μέσα στα τείχη του παλατιού ενός αυταρχικού καθεστώτος, καθώς αυτό αρχίζει να διαλύεται. Η Γουίνσλετ εκτός από πρωταγωνίστρια θα είναι και παραγωγός της σειράς. Ο Will Tracy δημιούργησε τη σειρά και θα είναι εκτελεστικός παραγωγός και showrunner. Ο Stephen Frears θα αναλάβει τη σκηνοθεσία και την παραγωγή, ενώ ο Frank Rich θα είναι επίσης εκτελεστικός παραγωγός. Οι Seth Reiss, Juli Weiner, Jen Spyra, Gary Shteyngart και Sarah DeLappe θα γράψουν επίσης το σενάριο για τη σειρά, σύμφωνα με το Variety.

«Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με αυτή την απίστευτα ταλαντούχα ομάδα δημιουργών στο 'The Palace'», δήλωσε η Francesca Orsi, εκτελεστική αντιπρόεδρος του προγραμματισμού της HBO. «Η ιδέα ότι η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Στίβεν Φρίαρς, δύο από τα κορυφαία ονόματα της βιομηχανίας μας (οι οποίοι - αξιοσημείωτο - δεν είχαν συνεργαστεί ποτέ μέχρι τώρα), ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ζωντανέψουν τα εξαιρετικά πρωτότυπα, προφητικά και εκθαμβωτικά σενάρια του Γουίλ Τρέισι στο HBO είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για εμάς».

- Η 3η σεζόν της επιτυχημένης σειράς The Witcher του Netflix φέρεται να σταμάτησε την παραγωγή, καθώς ο πρωταγωνιστής Henry Cavill βρέθηκε θετικός στο COVID. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Redanian Intelligence, η παραγωγή της 3ης σεζόν σταμάτησε στις 25 Ιουλίου, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, την ώρα που η σειρά ετοιμαζόταν για τα γυρίσματα μιας μεγάλης σκηνής μάχης. 

Η 3η σεζόν του The Witcher θα διασκευάσει το The Time of Contempt, το δεύτερο μέρος της σειράς πέντε βιβλίων του Andrzej Sapkowski, The Witcher Saga. Το βιβλίο εξερευνά τη σχέση του Geralt και της Ciri καθώς μαθαίνουν περισσότερα για τη δύναμη του κοριτσιού. Στο βιβλίο, ο Geralt πρέπει επίσης να αφήσει την ουδέτερη στάση του απέναντι στην πολιτική, καθώς διάφορες δυνάμεις αρχίζουν να κυνηγούν τη Ciri.

- Το Netflix κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ για το Blonde, τη νέα βιογραφική ταινία που εξιστορεί τη ζωή της Μέριλιν Μονρόε, την οποία υποδύεται η Άνα ντε Άρμας. Με soundtrack από μια αργή έκδοση της ερμηνείας του 1953 της Μονρόε για το «Diamonds Are a Girl’s Best Friend», το τρέιλερ προσφέρει μια ματιά στα παρασκήνια της ίδιας της ταινίας. «Η Μέριλιν δεν υπάρχει», λέει η de Armas στο τρέιλερ. «Κάθε φορά που τελειώνω και βγαίνω απο το καμαρίνι, είμαι η Νόρμα Τζέιν. Η Μέριλιν Μονρόε υπάρχει μόνο στην οθόνη».

Μαζί με την Ana De Armas πρωταγωνιστούν οι Adrien Brody, Bobby Cannavale, Julianne Nicholson, Caspar Phillipson, Toby Huss, Sara Paxton, Xavier Samuel, Scoot McNairy. Το Blonde θα κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στο Netflix.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνα ντε ΆρμαςταινίεςκινηματογράφοςΧένρι Καβίλειδήσεις τώραΣεμπάστιαν ΣτανΜπεν Άφλεκ