Σινεμά|16.11.2018 10:00

Ρίντλεϊ Σκοτ: Όσα ξέρουμε για την επιστροφή του «Μονομάχου»

Newsroom

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, ο «Μονομάχος» του Ράσελ Κρόου θα αποκτήσει sequel και μάλιστα θα το σκηνοθετήσει ο Ρίντλεϊ Σκοτ, σε σενάριο που θα γράψει ο Πίτερ Κρεγκ (The Town, Hunger Games, Blood father και του επερχόμενου Top Gun Maverick).

Στην πρώτη ταινία πρωταγωνίστησε ο Ράσελ Κρόου ως Μάξιμους, στρατηγός του Ρωμαϊκού στρατού, ο οποίος προδίδεται από τον αυτοκράτορα του και του οποίου η οικογένεια δολοφονείται άγρια. Τελικά, αναγκάζεται να γίνει μονομάχος σχεδιάζοντας την εκδίκηση κατά του αυτοκράτορα. Ο Μάξιμους στο τέλος της ταινίας πεθαίνει γι' αυτό το siquel επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Λούσιους, ο οποίος είναι γιος της Λουσίλα (την οποία ενσάρκωσε η Κόνι Νίλσεν) και ανιψιός του Κόμοδου (Χοακίν Φίνιξ).

Η DreamWorks που είχε την παραγωγή στην πρώτη ταινία δεν θα ασχοληθεί με το νέο πρότζεκτ, με τη Paramount και την Universal να είναι τα δυο στούντιο που θα χρηματοδοτήσουν το νέο φιλμ.

Η πολυβραβευμένη ταινία βρίσκεται στις λίστες των καλύτερων ταινιών όλων των εποχών, αφού βραβεύτηκε με πέντε Όσκαρ, έχοντας αποσπάσει 11 συνολικά υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένου το βραβείο καλύτερης ταινίας και Α΄ ανδρικού ρόλου για τον Κρόου. Παράλληλα, αποτέλεσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, καθώς τα έσοδα έφτασαν τα 460 εκατ. δολάρια.

ταινία