Σινεμά|05.04.2023 18:45

Το φως της ελπίδας: Η ιστορία της γυναίκας που έκρυψε την Άννα Φρανκ

Newsroom

Στη δημοσιότητα δόθηκε το τρέιλερ της νέας μίνι σειράς οκτώ επεισοδίων «Το Φως της Ελπίδας», η οποία θα είναι διαθέσιμη από την Τρίτη 2 Μαΐου στο Disney+. Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ιστορία ακολουθεί τη Μιπ Γκις (Bel Powley), μια νεαρή και ανέμελη γραμματέα που έκρυψε τον Όττο Φρανκ (Liev Schreiber) και την οικογένειά του από τους ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Για σχεδόν δύο χρόνια, η Μιπ με τον σύζυγό της Γιάν (Joe Cole), προστάτευσε τους Φρανκ και πολλούς άλλους διατηρώντας παράλληλα τη δουλειά της και την ακεραιότητα του γάμου της, καθώς επωμίστηκε αδιανόητες ευθύνες.

Παρόλο που το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ και η ζωή της οικογένειάς της στο μυστικό παράρτημα είναι ευρέως γνωστά, η σειρά αφηγείται τη λιγότερο γνωστή ιστορία μιας συνηθισμένης γραμματέως, που επέδειξε αξιοθαύμαστο θάρρος κατά τη διάρκεια της πιο ζοφερής περιόδου στην ιστορία.

«Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά την ιστορία της Μιπ Γκις, συγκινηθήκαμε βαθιά. Ήμασταν επίσης πεπεισμένοι ότι μια σειρά για έναν καθημερινό υπερήρωα, για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν ακούσει ποτέ, χρειαζόταν μια άνευ προηγουμένου προβολή», δήλωσε η Carolyn Bernstein, EVP, Scripted and Documentary Films, National Geographic. «Είμαστε αποφασισμένοι "Το Φως της Ελπίδας" να φτάσει στο μεγαλύτερο δυνατό παγκόσμιο κοινό και ελπίζουμε ότι η φιλόδοξη προβολή της σε πολλά δίκτυα και υπηρεσίες streaming θα επιτρέψει στο κοινό να εμπνευστεί από τη Μιπ όπως ακριβώς κάναμε κι εμείς».

Μέσα από μια σύγχρονη αλλά και ευαίσθητη αφήγηση, η σειρά κάνει την ιστορία της Μιπ επίκαιρη, βάζοντας τους θεατές να αναρωτηθούν τι θα έκαναν στη θέση της και αν θα είχαν το θάρρος να αντισταθούν στο μίσος. Κάποιοι έμειναν αμέτοχοι - η Μιπ αντιστάθηκε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Β' Παγκόσμιος ΠόλεμοςσειράDisney+Άννα Φρανκειδήσεις τώρα