Σινεμά | 13.12.2023 20:11

Netflix: Τα στοιχεία τηλεθέασης της δημοφιλούς πλατφόρμας - Ποια σειρά είναι στην κορυφή

Newsroom

Η δημοφιλής πλατφόρμα streaming Netflix, η οποία δέχεται επικρίσεις εδώ και καιρό για έλλειψη διαφάνειας σχετικά με την τηλεθέαση των εκπομπών και των ταινιών του, δήλωσε ότι θα αρχίσει να δημοσιεύει κάθε έξι μήνες μια «ολοκληρωμένη αναφορά» σχετική με ό,τι παρακολουθούν οι συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, η πρώτη έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, παρέχει δεδομένα για τους θεατές σε περισσότερους από 18.000 τίτλους, που αντιπροσωπεύουν συνολικά σχεδόν 100 δισ. ώρες παρακολούθησης, δήλωσε το Netflix.

Η διαφάνεια της τηλεθέασης στις υπηρεσίες streaming αποτέλεσε βασικό ζήτημα κατά τη διάρκεια των απεργιών του Χόλιγουντ φέτος. Οι συγγραφείς και οι ηθοποιοί απαίτησαν να λαμβάνουν κέρδη από τα πνευματικά δικαιώματα όταν οι εκπομπές τους είχαν καλές επιδόσεις στο streaming - αλλά αυτό απαιτούσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μέθοδο μέτρησης επιτυχίας των υπηρεσιών streaming.

Ο Νυχτερινός Πράκτορας (The Night Agent, season 1), μία αμερικανική σειρά θρίλερ-δράσης, είχε παγκοσμίως τις περισσότερες ώρες παρακολούθησης στο Netflix το πρώτο εξάμηνο του 2023, με 812 εκατ. ώρες.

Δεύτερη έρχεται η αμερικάνικη κωμική-δραματική σειρά Ginny & Georgia (season 2) με 665,1 εκατ. ώρες παρακολούθησης.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η νοτιοκορεάτικη σειρά The Glory (season 1) με 622,8 εκατ. ώρες παρακολούθησης.

ειδήσεις τώραNetflix