Σινεμά|10.05.2024 11:51

Η αληθινή «Μάρθα» του Baby Reindeer έδωσε συνέντευξη - Τι παραδέχεται και τι αρνείται

Newsroom

Σάλος έχει προκληθεί μετά την προβολή της συνέντευξης της αληθινής «Μάρθα» από την επιτυχημένη σειρά του Netflix, Baby Reindeer, η οποία κάνει πάταγο. Η Φιόνα Χάρβεϊ, όπως είναι η αληθινή φερόμενη «στόκερ» μίλησε για πρώτη φορά στην εκπομπή του Πιρς Μόργκαν για τα όσα συνέβησαν στη ζωή του Ρίτσαρντ Γκαντ, ο οποίος μετέφερε τραυματικές στιγμές που έζησε στη μικρή οθόνη, πρωταγωνιστώντας. 

Η αληθινή «στόκερ» αρνήθηκε πως παρακολουθούσε τον κωμικό και δήλωσε πως θα πάει το Netflix στα δικαστήρια για το δράμα που έχει προκληθεί γύρω από το όνομά της. Η 58χρονη ισχυρίστηκε πως έχει συναντήσει τον Γκαντ μόνο τρεις φορές και όταν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο ορισμένων από τα μηνύματα που παραδέχτηκε ότι του έστειλε, τα αποκάλεσε «αστεία πειράγματα».

Η ίδια στη συνέχεια ανέφερε πως θέλει να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους» μετά την πρωτοφανή παγκόσμια επιτυχία της σειράς του Netflix καθώς χρήστες του διαδικτύου βρήκαν την ταυτότητα της.

Αρνείται πως έστειλε δεκάδες χιλιάδες μηνύματα 

Μάλιστα, η ίδια αρνήθηκε ότι έστειλε 41.000 email στον Γκαντ και δεκάδες tweets και ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για δέκα μηνύματα και ένα γράμμα που στάλθηκαν ταχυδρομικώς από την ίδια.

Από την άλλη, η Φιόνα παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί τέσσερα τηλέφωνα, καθώς όπως είπε «της αρέσει να κρατά επαφές ατόμων σε διαφορετικά τηλέφωνα». Είπε ότι συνάντησε τον ηθοποιό «δύο ή τρεις φορές» και επιβεβαίωσε πως τον αποκάλεσε «Baby Reindeer» (ταρανδάκι). Αρνήθηκε και πως την κέρασε ένα φλιτζάνι τσάι, στην παμπ, σκηνή με την οποία ξεκινάει η σειρά. 

«Με απείλησαν με θάνατο» 

Για το πώς αποκαλύφτηκε μέσα σε λίγες ώρες η ταυτότητά της μετά την προβολή της σειράς, η αληθινή «Μάρθα» δήλωσε: «Στο διαδίκτυο, οι ‘’ντετέκτιβ’’ με εντόπισαν και με κυνήγησαν και με απείλησαν με θάνατο. Δεν ήταν επιλογή μου. Αναγκάστηκα να μπω σε αυτή την κατάσταση».

Ακόμη είπε πως: «Νομίζω ότι αυτός ήθελε πάντα να βγει αυτό στη φόρα. Δεν νομίζω ότι του έστειλα τίποτα. Μπορεί να υπήρξαν μερικά email, αστεία πειράγματα, αλλά αυτό είναι όλο».

«Άσε με ήσυχη» - Θα κινηθεί νομικά κατά του Netflix 

Σε ερώτηση για το εάν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στον Ρίτσαρντ, είπε: «Άσε με ήσυχη, παρακαλώ. Βρες ζωή, βρες μια σωστή δουλειά. Είμαι τρομοκρατημένη με αυτό που έκανες».

Επίσης, τόνισε πως θα κινηθεί «οπωσδήποτε» νομικά εναντίον του ίδιου και του Netflix.

Παραδέχτηκε ότι του έστειλε 18 φορές μήνυμα στο Twitter, ότι του έστειλε λιγότερα από δέκα email και ότι του έστειλε ένα γράμμα, αλλά αρνήθηκε ότι του έστελνε μηνύματα στο Facebook.

«Δεν μπήκα ποτέ φυλακή» 

Δεν παραδέχτηκε ούτε τα ηχητικά μηνύματα, τα οποία βλέπουμε στη σειρά, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν κατηγορήθηκε για κανένα αδίκημα και δεν πήγε στη φυλακή, όπως φαίνεται πως συμβαίνει στη σειρά με τον χαρακτήρα της, την «Μάρθα». «Νομίζω ότι πιθανότατα το έχει επινοήσει ο ίδιος. Γιατί τώρα, γιατί δεν πήγε τότε στην αστυνομία; Βρίσκω τη συμπεριφορά του εξωφρενική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Φιόνα μίλησε και λίγο για την ζωή της και τα παιδικά της χρόνια λέγοντας πως είχε «τυπική σκωτσέζικη ανατροφή» στην εξοχή, πως ήταν «φτωχοί» αλλά είχε μια «μεσοαστική ανατροφή» με την αδερφή της.

Ακόμη, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε πως διατηρούσε 5ετή σχέση με έναν άνδρα δικηγόρο.

Σφοδρές επικρίσεις κατά του Πιρς Μόργκαν 

Ο Μόργκαν είχε δεχτεί σφοδρές επικρίσεις από ακτιβιστές για την ανεύθυνη στάση του να πάρει συνέντευξη από μια γυναίκα που φέρεται να έχει ψυχικά προβλήματα και η ίδια η Φιόνα επιτέθηκε στον παρουσιαστή μετά την συζήτηση που είχαν λέγοντας πως  αισθάνθηκε ότι της την είχαν «στήσει» κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στην εκπομπή του.

Αλλά και οι θεατές διαφώνησαν με αυτή την συνέντευξη, γράφοντας στο Χ πως είναι «επικίνδυνο», «ανεύθυνο» να την καλούν σε συνέντευξη καθώς έχει σοβαρά προβλήματα και όλη αυτή η προβολή μόνο σε κακό μπορεί να βγει.

Σημειώνεται πως μετά την επιτυχία της σειρά στο Netflix, οι θεατές άρχισαν να κάνουν εικασίες και να αναζητούν τους πραγματικούς χαρακτήρες. Ο κωμικός που πρωταγωνίστησε στην ιστορία της ζωής του είχε δημοσιεύσει ένα Instagram story στο οποίο ζητούσε από τον κόσμο να μην προσπαθούν να βρουν τους ανθρώπους πίσω από τους ήρωες της σειράς λέγοντας πως «δεν είναι αυτό το νόημά της».

σειράΠιρς Μόργκανελάφιειδήσεις τώρασυνέντευξηNetflix