Σινεμά|16.05.2024 19:25

Κάννες: Μία επιζήσασα της επίθεσης της Χαμάς αποτίει φόρο τιμής στους Ισραηλινούς ομήρους

Newsroom

Η Λορά Μπλαζμάν Καντάρ, μία επιζήσασα της επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, εμφανίστηκε φορώντας ένα φόρεμα προς τιμή των Ισραηλινών ομήρων, το οποίο συνδύασε με μια εσάρπα με την οποία ζητούσε την απελευθέρωσή τους, ενώ περπάτησε στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Καντάρ βρέθηκε στο κόκκινο χαλί φορώντας ένα πανωφόρι προτού το βγάλει και εμφανιστεί στα σκαλιά του φεστιβάλ με ένα κίτρινο φόρεμα, στο οποίο δέσποζαν τα πρόσωπα Ισραηλινών ομήρων και μία μαύρη εσάρπα με το σύνθημα «Bring them home» (Φέρτε τους πίσω), διευκρίνισε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκε στο σημείο.

Το κίτρινο χρώμα είναι το σύμβολο της αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που κρατούνται όμηροι στη Γάζα, αλλά επίσης με τους επιζώντες σφαγών και γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους.

Η Λορά Μπλαζμάν Καντάρ επέζησε των επιθέσεων που διέπραξε η Χαμάς κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ μουσικής Tribe of Nova, στην άκρη της Λωρίδας της Γάζας. Αυτή η Γαλλο-Ισραηλινή έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Croire en la vie», το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο.

Το Ισραήλ ισοπέδωσε τη Λωρίδα της Γάζας

Ο πόλεμος ξεκίνησε από την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, η οποία οδήγησε στον θάνατο περισσότερων από 1.170 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων στοιχείων των ισραηλινών αρχών.

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι απήχθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και 128 παραμένουν όμηροι στη Γάζα, εκ των οποίων οι 36 έχουν πιθανόν πεθάνει, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Η ευρεία επιχείρηση που εξαπέλυσε ως αντίποινα το Ισραήλ ισοπέδωσε τη Λωρίδα της Γάζας, όπου 35.233 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Ισραήλκόκκινο χαλίΚάννεςπόλεμοςΧαμάςειδήσεις τώρα