Σινεμά|04.06.2024 18:16

Clipped: Στα παρασκήνια των διαβόητων ρατσιστικών σχολίων ενός ιδιοκτήτη του NBA

Newsroom

Η σειρά «Clipped», μας μεταφέρει στα παρασκήνια των διαβόητων ρατσιστικών σχολίων ενός ιδιοκτήτη του NBA, τα οποία καταγράφηκαν και ακούστηκαν σε όλο τον κόσμο.

Βασισμένη στο podcast του ESPN «The Sterling Affairs», η σειρά παρουσιάζει τη σύγκρουση μεταξύ μιας δυσλειτουργικής ομοσπονδίας μπάσκετ και ενός ακόμα περισσότερο δυσλειτουργικού γάμου, καθώς και τον αντίκτυπο της κρίσιμης κασέτας σε ένα σύνολο ανθρώπων που πασχίζουν να νικήσουν με την πιο καταραμένη ομάδα στην οργάνωση. 

Ο διάσημος προπονητής Ντoκ Ρίβερς (Laurence Fishburne) επιστρέφει ως προπονητής των LA Clippers το 2013. Μ' ένα πολλά υποσχόμενο ρόστερ μεγάλων προσωπικοτήτων, ο Ρίβερς έχει τη δυνατότητα να κερδίσει το πρώτο πρωτάθλημα της ομάδας.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Ντόναλντ Στέρλινγκ (Ed O’Neill), αποτελεί ένα γνωστό πρόβλημα: είναι τσιγκούνης, ασταθής και νταής. Η μείωση της επιρροής του Στέρλινγκ, με σκοπό την κατάκτηση ενός τίτλου, γίνεται προσωπικό στοίχημα για τον Ντοκ.

Παράλληλα, ένας αγώνας για την εξουσία του γηπέδου κλιμακώνεται μεταξύ της φιλόδοξης προσωπικής βοηθού του Στέρλινγκ, Β. Στιβιάνο (Cleopatra Coleman) και της συζύγου και επί 60 χρόνια συνεργάτιδάς του, Σέλι (Jacki Weaver).

Μια ιστορία φυλετικής αναμέτρησης της εποχής του Obama

Η πρωτότυπη σειρά «Clipped», παραγωγής FX, είναι μια ιστορία φυλετικής αναμέτρησης της εποχής του Obama, η οποία αναπαρίσταται με χιουμοριστικό τρόπο. Σε αυτή την ιστορία, η Β. και οι Στέρλινγκς ανακαλύπτουν ποιος έχει πραγματικά την εξουσία στην εποχή του διαδικτύου, ενώ ο Ρίβερς και οι παίκτες του αναρωτιούνται αν «η απομάκρυνση ενός χαλασμένου μήλου απο το καλάθι» θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή που θέλουν να γιορτάσουν τα ΜΜΕ.

Στην μίνι σειρά πρωταγωνιστούν επίσης η Kelly AuCoin ως το δεξί χέρι του Στέρλινγκ, ο Andy Roeser, ο J. Alphonse Nicholson ως Κρις Πολ, ο Rich Sommers ως ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των Clippers, Σέθ Μπάρτον, ο Corbin Bernsen ως Πίρς Ο Ντόνελ, ο Clifton Davis ως ο σπουδαίος παίκτης του NBA Έλγιν Μπέιλορ και η Harriet Sansom Harris ως Τζαστίν. Διαθέσιμη αποκλειστικά στο Disney+

NBADisney+ρατσισμός αθλητισμόςρατσισμόςειδήσεις τώρα