Σινεμά|20.06.2024 20:26

Donald Sutherland: Παγκόσμια θλίψη για το θάνατο του θρυλικού ηθοποιού

Newsroom

Ο θρυλικός ηθοποιός του Χόλιγουντ Ντόναλντ Σάδερλαντ (Donald Sutherland), η καριέρα του οποίου εκτεινόταν από τη δεκαετία του 1970 έως τη δεκαετία του 2020, πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

Ο Σάδερλαντ εμφανίστηκε στη σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του 1960, προτού πρωταγωνιστήσει σε αρκετές κλασικές ταινίες της δεκαετίας του '70, όπως τα Klute, MASH, Don't Look Now και Animal House.

Το τιμητικό Όσκαρ

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς που δεν έχει λάβει ποτέ υποψηφιότητα για Όσκαρ, ωστόσο του απονεμήθηκε τιμητικό αγαλματίδιο το 2017.

Ο Σάδερλαντ είναι ο πατέρας του βραβευμένου με Emmy ηθοποιού Κίφερ Σάδερλαντ, ενώ είχε άλλους 3 γιους και μία κόρη. Είχε επίσης και τέσσερα εγγόνια. Η οικογένεια θα πραγματοποιήσει μια ιδιωτική γιορτή για τη ζωή του, όπως επιβεβαίωσε ο ατζέντης του στο πρακτορείο ειδήσεων PA.

Το «αντίο» του γιου του

«Με βαριά καρδιά, σας ανακοινώνω ότι ο πατέρας μου, Ντόναλντ Σάδερλαντ, απεβίωσε. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά», ανέφερε ο Κίφερ Σάδερλαντ

Ντόναλντ Σάδερλαντειδήσεις τώραηθοποιόςθάνατος