Σινεμά|10.07.2024 18:45

What Mary Didn't Know: H νέα ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στο 77ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Newsroom

H καινούρια μεσαίου μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, «What Mary Didn’t Know» θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα Pardi di Domani, του 77ου Φεστιβάλ του Λοκάρνου. Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας και Σουηδίας.

Ενα γαλλικό κρουαζιερόπλοιο με την επιγραφή Νeoromantica διασχίζει τη Μεσόγειο. Μια πλωτή Ντίσνειλαντ με ηλικιωμένους τουρίστες. Ανάμεσα σε κοκτέιλ και μπουφέδες, η 16χρόνη Mary από τη Σουηδία γνωρίζει τον Abdel, ένα σερβιτόρο από την Αλγερία. Κάτω από το μεσοπέλαγο φεγγάρι, μια ερωτική Βαβέλ αποκαλύπτεται που μιλάει μόνο τη γλώσσα των αρχαίων μύθων και αινιγμάτων. 

Συμμετέχουν οι Tora Sandstrom, Yasin Houicha, Silas Strand, Carl Johan Merner, Asa Jonson και Μυρτώ Κοντονη.

Ποια είναι η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη

Αποφοίτησε από το τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Οι ταινίες της έχουν κάνει πρεμιέρα στα μεγαλύτερα διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπως το Φεστιβάλ των Καννών, της Βενετίας, του Βερολίνου, του Λοκάρνο και έχουν κερδίσει πολυάριθμα βραβεία.

Για τις μικρού μήκους ταινίες της «Washingtonia» (2014), «Limbo» (2016) και «Electric Swan» (2019) έχει τιμηθεί τρεις φορές από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με το βραβείο της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους ενώ ήταν υποψήφια για το αντίστοιχο βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας EFA (European Academy Awards) τις χρονιές 2015 και 2017 αντίστοιχα.

Πέρα από τη συμμετοχή της σε περισσότερα από 400 διεθνή Φεστιβάλ, με περισσότερα από 100 βραβεία, οι ταινίες της έχουν πουληθεί σε τηλεοπτικά κανάλια σε Ευρώπη (ARTE, FRANCE TV, Canal Plus), Ασία και Αμερική και διανέμονται σε δημοφιλείς κινηματογραφικές πλατφόρμες. 

φεστιβάλπρεμιέρα