Σινεμά|23.07.2024 11:12

Τα Marvel Studios παρουσιάζουν το πιο σημαντικό μέχρι σήμερα λάθος τους… την ταινία «Deadpool & Wolverine»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Τα Marvel Studios παρουσιάζουν την πολυαναμενόμενη ταινία «Deadpool & Wolverine», που φέρνει μαζί στη μεγάλη οθόνη δύο ακραία διαφορετικούς χαρακτήρες, διατηρώντας στο ακέραιο το ασεβές πνεύμα του Deadpool. Ο Shawn Levy σκηνοθετεί και οι αναντικατάστατοι Ryan Reynolds και Hugh Jackman επιστρέφουν στους εμβληματικούς ρόλους. Δίπλα στο μοναδικό δίδυμο πρωταγωνιστούν επίσης οι Emma Corrin, Morena Baccarin, Rob Delaney, Leslie Uggams, Karan Soni και Matthew Macfadyen.

Ήδη από το ντεμπούτο του, ο Deadpool έχει επαναπροσδιορίσει το κινηματογραφικό είδος των υπερηρώων με το βέβηλο χιούμορ και το ανερυθρίαστο μένος ενός χαρισματικού αντιήρωα. Με την αριστοτεχνική ερμηνεία του Ryan Reynolds στον ομώνυμο ρόλο, ο Deadpool έχει κατακτήσει εξέχουσα θέση στην παγκόσμια ποπ εικονογραφία. Αντίστοιχα, χάρη στον εντυπωσιακό Wolverine του Hugh Jackman, οι X-Men έχουν κυριαρχήσει στα ταμεία, καθηλώνοντας το παγκόσμιο κοινό και εδραιώνοντας τον Jackman ως την πεμπτουσία του Wolverine για μία ολόκληρη γενιά.

Η ταινία «Deadpool & Wolverine» αναγγέλλει την πολυαναμενόμενη συμπερίληψη του Deadpool στο Marvel Cinematic Universe - μαζί με την αναπάντεχη, συναρπαστική προσθήκη του Wolverine. Επιτέλους οι φαν θα δουν την ευχή τους να εκπληρώνεται, καθώς Deadpool και Wolverine εμφανίζονται μαζί στη μεγάλη οθόνη σε μία ταινία που παραμένει πιστή στο ασεβές πνεύμα του Deadpool, ανοίγοντας δίοδο για εκπληκτικές νέες αφηγήσεις μέσα στο διευρυμένο τοπίο του MCU.

Ο πρόεδρος της Marvel, Kevin Feige, περιμένει πώς και πώς να δει το κοινό την ταινία. «Δεν ξέραμε για πολύ καιρό πώς να φέρουμε κοντά τον Deadpool και τον Wolverine, πώς θα έμοιαζε αυτή η ιστορία» λέει ο Feige, που είναι ένας από τους παραγωγούς της ταινίας. «Αλλά ξέραμε ότι οι θιασώτες το λαχταρούσαν και ξέραμε ότι αυτή η ομάδα -ο Shawn Levy, ο Ryan Reynolds και ο Hugh Jackman- θα ήταν σκέτη μαγεία στην οθόνη και στα παρασκήνια. Είναι έτοιμο το MCU για αυτούς τους χαρακτήρες και την ιστορία; Εντελώς».

«Μία ταινία που δεν έχουμε ξαναδεί»

«Η ταινία «Deadpool & Wolverine» είναι μία ιστορία για δύο φίλους που ενώνουν τις δυνάμεις τους, με φόντο ένα σύμπαν που κανείς ούτε θέλει ούτε χρειάζεται» σχολιάζει ο παραγωγός και πρωταγωνιστής Ryan Reynolds, «και μέρος της νοσταλγίας προέρχεται από την ιδέα ότι όχι μόνο εσύ, αλλά όλος σου ο κόσμος είναι κάτι ξεπερασμένο, κάτι που κανείς δεν επιθυμεί. Αυτό ήταν για εμένα το σωστό σημείο για να κάνω το άλμα μέσα στο MCU».

Ο σκηνοθέτης Shawn Levy σχολιάζει περαιτέρω το ύφος και το στυλ της ταινίας, λέγοντας, «Είναι μία ευκαιρία να κάνουμε μία ταινία του MCU με το ακραίο και κωμικό ανατρεπτικό στοιχείο του Deadpool, μία ταινία που δεν έχουμε ξαναδεί να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις υπερπαραγωγές των Marvel Studios. Το γεγονός αυτό μας έδωσε δημιουργική ελευθερία —όχι για να σοκάρουμε ή να κάνουμε αταξίες, αλλά για να κάνουμε μία όσο γίνεται πιο αυθεντική ταινία, που υποστηρίζει τόσο το συναίσθημα όσο και την κωμωδία. Η ταινία διαθέτει όλη την κλίμακα, το θέαμα και το μεγαλείο που αγαπάμε και θέλουμε από το MCU, αλλά το κάνει με έναν ανυποχώρητα και ακραία κωμικό τόνο. Είμαι ενθουσιασμένος με τις δύο αυτές εκπληκτικές πλευρές του ίδιου νομίσματος».

Πώς ξεκίνησαν όλα…

Ο Ryan Reynolds προσέγγισε τον Shawn Levy για ν' αναλάβει τα σκηνοθετικά ηνία της νέας ταινίας «Deadpool» όταν έκανε γύρισμα για την ταινία «Επιχείρηση Άνταμ» (The Adam Project). Ήταν η δεύτερη ταινία τους μετά την ταινία «Free Guy» και είχαν γίνει φίλοι εκτός από συνεργάτες. «Είχαμε καλλιεργήσει μία αδελφική σχέση και μοιραζόμασταν το όραμα να κάνουμε ψυχαγωγικές, θεματικές ταινίες που εμψυχώνουν το κοινό» εξηγεί ο Levy. «Το να μπορείς να εκτυλίξεις μια ιστορία σε επικό καμβά είναι ένα όνειρο. Πάντα θαύμαζα τις ταινίες της Marvel. Ήμουν ήδη θιασώτης του Deadpool και η ευκαιρία να συνεργαστώ ξανά με τον Ryan και να μπω στην ομάδα του Deadpool ήταν ένα δώρο».

Κατά τη γνώμη του Reynolds η νέα ταινία ήταν θέμα συγχρονισμού. «Υπάρχει λόγος που έχουν περάσει έξι χρόνια από την τελευταία ταινία» λέει. «Μία ταινία Deadpool δεν είναι απλώς μία από τις μεγαλύτερες χαρές της καριέρας μου, αλλά και μία πολύ απαιτητική, ακόρεστη υπόθεση που καταναλώνει άπειρο χρόνο και ενέργεια».

Ο παραγωγός Kevin Feige πάντα θαύμαζε τον ηθοποιό και παραγωγό ταινιών. «Ο Ryan Reynolds είναι σχεδόν εξολοκλήρου υπεύθυνος για την εμφάνιση αυτού του χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη και δημιούργησε κάτι εντελώς ξεχωριστό με τις δύο πρώτες ταινίες».

Η διευθύντρια παραγωγής Wendy Jacobson λέει, «Ο Shawn Levy είναι τέλειος για αυτή την ταινία. Είναι ένας ανεξάντλητος αρχηγός και ένθερμος υποστηρικτής την ίδια στιγμή. Έχει εκπληκτικό δημιουργικό όραμα, ξέρει πώς να οδηγεί τον μηχανισμό και έχει ένα ρεκόρ επιτυχιών και εμπειρίας σε μεγάλες και σύνθετες παραγωγές. Ο Shawn έχει μία μοναδική ικανότητα να ισορροπεί το υπερθέαμα με μία θερμή και κωμική αφήγηση. Η ταινία «Deadpool & Wolverine» είναι το επόμενο κατόρθωμά του που ανεβάζει τον πήχη».

Στην ταινία «Deadpool & Wolverine» των Marvel Studios βρίσκουμε τον Wade Wilson να έχει αφήσει πίσω του το παρελθόν του ως αμοραλιστής Deadpool μέχρι που αναγκάζεται να αγωνιστεί για την επιβίωση του κόσμου του. Οχι μόνο φοράει πάλι τη στολή του, αλλά καλείται να πείσει τον απρόθυμο Wolverine να τον βοηθήσει.

Για τον Jackman το όλο ζήτημα ήταν το ταίριασμα των χαρακτήρων. «Επικρατεί άλλο ύφος» λέει. «Ηξερα ότι θα ήταν κάτι διαφορετικό. Ο Ryan είναι από τους καλύτερούς μου φίλους. Είναι απίθανος και η ερμηνεία του ως Deadpool είναι τέλεια. Ένιωσα ότι αυτοί οι δύο χαρακτήρες μαζί στη μεγάλη οθόνη θα έχουν μία πολύ διασκεδαστική δυναμική και ήξερα ότι το κοινό θα τους λατρέψει».

Η ταινία τιμά την ψυχή των χαρακτήρων

Με τον Jackman να εμπλέκεται στην ταινία, η ιστορία πήρε μορφή. Ο Levy λέει, «Η δημιουργία μίας ταινίας με τον Deadpool και τον Wolverine έχει να κάνει με μία επική αφήγηση σε έναν τεράστιο καμβά που καρπώνεται από την κληρονομιά των χαρακτήρων. Αυτοί οι χαρακτήρες έχουν ήδη μία σχέση μαζί μας. Η ταινία ψυχαγωγεί το κοινό και τιμά την εκπληκτική ιστορία και την ψυχή των χαρακτήρων».

Σημεία αναφοράς για αυτή την ιστορία των Deadpool & Wolverine είναι οι κλασικές πλοκές δύο ρόλων και οι ταινίες δρόμου όπως οι «Διώκτης του μεσονυκτίου» (Midnight Run), «Αεροπλάνα, λιμουζίνες και τρένα» (Planes, Trains and Automobiles) και «48 ώρες» (48 Hours). Ταινίες που παρουσιάζουν αταίριαστα δίδυμα σε ένα ταξίδι, που, υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα διάλεγαν να περάσουν ούτε ένα λεπτό ο ένας με τον άλλον, προσφέροντας άφθονο χιούμορ και στιγμές αντιπαράθεσης. «Αλλά υπάρχει και ένα έμφυτο περιθώριο για συναίσθημα» επισημαίνει ο Levy «και η ιστορία που θέλαμε ν' αφηγηθούμε είναι για το από πού πηγάζει η αντιπαλότητα και πώς η σχέση τους εξελίσσεται σε αδελφικό δεσμό».

Η εντυπωσιακή δράση σαν στοιχείο της ταινίας δεν κινδυνεύει από την κωμωδία και το συναίσθημα. Είναι ανελέητα βίαιη και αυτή τη φορά το ρίσκο είναι μεγαλύτερο για τον Deadpool. Ο Shawn Levy και ο Ryan Reynolds κατάλαβαν τι ήθελαν από τις σκηνές δράσης: μία σύγκρουση δύο γιγάντων που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Έτσι, η δημιουργία της τρίτης ταινίας ήταν μία ευπρόσδεκτη ευκαιρία. Σε συνεργασία με τους σεναριογράφους Rhett Reese, Paul Wernick και Zeb Wells, ο Levy και ο Reynolds εξέλιξαν την ιστορία για τον επόμενο Deadpool. Σε αυτό το σημείο, ο Hugh Jackman δεν είχε ακόμα εμπλακεί. Αλλά η αντιπαλότητα και η δυναμική ανάμεσα στον Deadpool και τον Wolverine ήταν πάντα συναρπαστική για τους θιασώτες των X-Men και οι Levy, Reynolds και Jackman συζητούσαν το θέμα για χρόνια. Ήταν ο Jackman που συνέστησε τον Shawn Levy, φίλο του από την ταινία «Real Steel», στον Ryan Reynolds, με τον οποίο είναι επίσης φίλος.

Το τέλος του Jackman ως Wolverine

Η ταινία «Λόγκαν» (Logan), όμως, σηματοδότησε την ολοκλήρωση του ταξιδιού του Jackman ως Wolverine, με τον ηθοποιό να αποχωρίζεται τα νύχια του Wolverine. Ο παραγωγός Kevin Feige σχολιάζει, «Έχω δηλώσει στον Hugh ότι είχε ένα από τα καλύτερα φινάλε επινοημένου χαρακτήρα. Αλλά χάρη στο ανατρεπτικό χιούμορ των ταινιών του Deadpool και του Multiverse, σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τρόπος να αποκτήσουμε όλοι αυτό που θέλαμε— τον Wolverine του Hugh με τον Deadpool του Ryan μαζί στη μεγάλη οθόνη».

Πράγματι. Η ιδέα να επιστρέψει ο Jackman ως Wolverine στο πλευρό του Deadpool συνέχισε να προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονησία στους φαν. «Όλοι ήθελαν μία ταινία με τον Deadpool και τον Wolverine εδώ και δεκαετίες» λέει ο Levy, «αλλά υπέθεταν ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Και πάνω που προσπαθούσαμε να σκεφτούμε τη σωστή ιστορία για την ταινία «Deadpool 3», τότε ο Hugh, ο Ryan κι εγώ αποφασίσαμε να δώσουμε τα χέρια και να την κάνουμε μαζί».

Η προοπτική να ενώσουν οι τρεις φίλοι τις δυνάμεις τους για να υποδυθούν ξανά τους εμβληματικούς ρόλους των Deadpool και Wolverine ήταν ένα όνειρο που εκπληρώθηκε και μία ευκαιρία να ικανοποιηθεί η επιθυμία του κοινού. Ο Reynolds έχει υπόψη του ότι το κοινό ανυπομονεί να δει την ταινία. «Στην αρχή, όταν παρακάλεσα τον Shawn να βουτήξει μαζί μου στην ταινία, κανείς μας δεν περίμενε πόσο ενθουσιασμό θα προκαλούσαμε στο κοινό που περιμένει να δει αυτούς τους δύο χαρακτήρες μαζί» λέει. «Δεν έχω ξανανιώσει πιο μεγάλη πίεση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κυκλοφορήσει η ταινία, αλλά και απίστευτα απρόθυμοι να αποχαιρετήσουμε αυτή τη δημιουργική παιδική χαρά που δεν μοιάζει με καμία άλλη στη βιομηχανία του θεάματος. Η ταινία «Deadpool & Wolverine» μοιάζει με το καλύτερο ναρκωτικό στη γη».

Τα γυρίσματα και η νέα στολή του Deadpool

Τα γυρίσματα άρχισαν στα Pinewood Studios την 1η Ιουνίου του 2023 και διήρκεσαν 69 μέρες σε απίθανα σκηνικά που στήθηκαν σε έξι πλατό, μία τεράστια αλάνα, έναν διάδρομο προσγείωσης που δεν λειτουργεί πια, ένα άλσος και ένα λατομείο.

Ο σκηνοθέτης Shawn Levy λέει για το ύφος και την αισθητική της ταινίας: «Ηθελα να παραμείνω πιστός στον ελαφρώς ακατέργαστο κόσμο του Deadpool. Από την αρχή αποφασίσαμε ότι θέλαμε ο Deadpool να μοιάζει λίγο χειροποίητος, χαμηλής ανάλυσης, αναλογικός και αληθινός, χωρίς ψηφιακά εφέ. Συνδεόμαστε διαφορετικά με μία ταινία όταν πιστεύουμε ότι μας δείχνει πραγματικούς ανθρώπους να κάνουν πραγματικά πράγματα σε πραγματικά μέρη».

Όλα τα κοστούμια του πρωταγωνιστικού καστ ράφτηκαν από την ίδια εκπληκτική ενδυματολογική ομάδα. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν 155 κοστούμια για το κύριο καστ και 135 για τους κομπάρσους.

Ο Deadpool αποκτά μία ολοκαίνουρια στολή στην ταινία και ο Wolverine φοράει την κίτρινη και μπλε στολή από τα κόμικς των X-Men.

Ράιαν ΡέινολντςWolverineΧιού ΤζάκμανMarvelDeadpool