Σινεμά|23.07.2024 15:29

Death by Lightning: Ετοιμάζεται σειρά για τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ James Garfield

Newsroom

Νέο ιστορικό δράμα του Netflix με τίτλο «Death by Lightning», θα αφηγείται την ιστορία της δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ Τζέιμς Γκάρφιλντ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία streaming η σειρά θα έχει ως θέμα την επική και πιο παράξενη αληθινή ιστορία του Τζέιμς Γκάρφιλντ, 20ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του μεγαλύτερου θαυμαστή του Τσαρλς Γκουιτό, του ανθρώπου που τελικά τον σκότωσε.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι τέσσερις βασικοί ρόλοι, ο Μάικλ Σάνον θα υποδυθεί τον Τζέιμς Γκάρφιλντ, ο Μάθιου ΜακΦάντιεν θα είναι ο Τσαρλς Γκουιτό, η Μπέτι Γκίλπιν θα εμφανιστεί ως Κριτ Γκάρφιλντ και ο Νικ Όφερμαν θα έχει τον ρόλο του Τσέστερ Άρθουρ αντιπρόεδρου και διαδόχου του Γκάρφιλντ.

Η σειρά βασίζεται στο «Destiny of the Republic: A Tale of Madness, Medicine and the Murder of a President» της Κάντις Μίλαρντ, η οποία δήλωσε ότι ανυπομονεί για την τηλεοπτική μεταφορά του έργου της.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένη! Λαμπρός σκηνοθέτης, απίστευτοι ηθοποιοί και κυρίως ο τρελά ταλαντούχος νεαρός σεναριογράφος, @mike.makowsky, που τα έκανε όλα να συμβούν» έγραψε σε ανάρτηση στο Instagram.

Σκηνοθέτης της σειράς είναι ο Ματ Ρος, σεναριογράφος ο Μάικ Μακόφσκι και εκτελεστικοί παραγωγοί οι Ντέιβιντ Μπένιοφ, Ντ. Μπ. Βάις και Μπέρνι Κολφιλντ.

Ο Γκουιτό, ο οποίος δεν είχε σταθερό επάγγελμα, αποφάσισε στις προεδρικές εκλογές να υποστηρίξει τους Ρεπουμπλικάνους και εκφωνούσε ομιλίες υπέρ του Γκάρφιλντ. Θεωρώντας ότι η δική του συμβολή στην εκλογή του Γκάρφιλντ ήταν σημαντική απαίτησε το διορισμό του ως προξένου στο Παρίσι. Πυροβόλησε και σκότωσε τον Γκάρφιλντ λόγω του μη διορισμού του.

ΗΠΑNetflixδολοφονία