Σινεμά|31.07.2024 22:05

Κρέας: Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Νάκου θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Τορόντο

Newsroom

Η Feelgood Entertainment εξασφάλισε την κινηματογραφική διανομή της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Δημήτρη Νάκου με τίτλο «Κρέας» που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο στο 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Πρόκειται για μια σύγχρονη ιστορία στην ελληνική επαρχία του σήμερα με ανθρώπους οικεία γνώριμους και ανοίκεια ωμούς.

Επειτα από 14 μικρού μήκους ταινίες που έχουν παρουσιαστεί και βραβευτεί σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και συμμετοχή ως παραγωγός και βοηθός σκηνοθέτη σε περισσότερες από 50 παραγωγές (μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ), η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Νάκου επιλέχθηκε να προβληθεί στο Τμήμα Discovery που αναδεικνύει νέα ταλέντα του σινεμά από όλο τον κόσμο.

H ταινία «Κρέας» έχει συμμετάσχει ως σενάριο στα εργαστήρια του Mediterranean Film Institute και ως work in progress στο Agora Work in Progress του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ακριβής ημερομηνία εξόδου της ταινίας στις αίθουσες θα ανακοινωθεί σύντομα.

Υπόθεση

Σε ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας, ο Τάκης ετοιμάζει τα εγκαίνια του νέου του κρεοπωλείου. Μια μέρα πριν τα εγκαίνια, ο γιος του, Παύλος σκοτώνει τον γείτονα που διεκδικεί μέρος της γης τους. Μοναδικός μάρτυρας ο Χρήστος, ένας νεαρός από την Αλβανία, τον οποίο ο Τάκης έχει μαζί του από μικρό παιδί.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ακύλλας Καραζήσης, Κώστας Νικούλι, Παύλος Ιορδανόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Συμεωνίδης, Ναταλία Swift, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, Παντελής Δεντάκης, Κώστας Φιλίππογλου, Αντώνης Ιορδάνου, Άννα Καλαϊτζίδου και Φαίδων Καχτίτσης. 

ΤορόντοFeelgood