Σινεμά|01.08.2024 13:31

Steve McQueen: Ο σπουδάιος σκηνοθέτης θα βραβευθεί στο Φεστιβάλ Camerimage της Πολωνίας

Newsroom

Ο Στιβ ΜακΚουίν (Steve McQueen), σκηνοθέτης της βραβευμένης με Οσκαρ ταινίας «12 Years a Slave» και του επερχόμενου κινηματογραφικού έργου «Blitz», θα λάβει το Βραβείο Εξαίρετου Σκηνοθέτη στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «EnergaCamerimage» στο Τόρουν της Πολωνίας.

«Ο Στιβ ΜακΚουίν είναι ένας καλλιτέχνης γνωστός για την ασυμβίβαστη ενασχόλησή του με την αντιμετώπιση δύσκολων κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων. Το γλαφυρό κινηματογραφικό του στυλ εξερευνά τα προβλήματα του ρατσισμού, της βίας, του εθισμού και της ανισότητας, κινώντας συνεχώς και προκαλώντας συζητήσεις, γεγονός που τον κατατάσσει ως έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους δημιουργούς ταινιών» δήλωσε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Camerimage, Μάρεκ Ζίντοβιτς.

Ποιος είναι ο Στιβ ΜακΚουίν

Το ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Στιβ ΜακΚουίν το 2008, «Hunger», με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φασμπέντερ ως απεργό πείνας του IRA έκανε πρεμιέρα στις Κάννες και κέρδισε το βραβείο Χρυσή Κάμερα (Camera D'Or). Ο ΜακΚουίν συνεργάστηκε ξανά με τον Φασμπέντερ στη δεύτερη ταινία του, «Shame», για την οποία ο Βρετανός κινηματογραφιστής Σον Μπόμπιτ επιλέχθηκε για τον κύριο διαγωνισμό Camerimage το 2011.

 

Ο σκηνοθέτης θα παραλάβει τον Χρυσό Βάτραχο τον Νοέμβριο στο 32ο Φεστιβάλ CAMERIMAGE στο Τόρουν.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τέχνης της Κινηματογραφίας «EnergaCAMERIMAGE» είναι το μεγαλύτερο και πιο αναγνωρισμένο Φεστιβάλ αφιερωμένο στους κινηματογραφιστές. Το EnergaCAMERIMAGE συμβάλλει στην ανάπτυξη του κύρους τους και βραβεύει ταινίες σύμφωνα με τις εικαστικές, αισθητικές και τεχνικές αξίες τους.

φεστιβάλ κινηματογράφουΣτιβ ΜακΚουίν