Σινεμά|03.09.2024 15:34

Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Επιστρέφει ο Ian McKellen στις νέες ταινίες; Τι απαντά ο ίδιος

Newsroom

Ο Ίαν ΜακΚέλεν (Ian McKellen) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον ρόλο του Γκάνταλφ, αποκαλύπτοντας ότι του έγινε πρόταση να συμμετάσχει στις νέες ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «The Big Issue», ο ηθοποιός ανέφερε: «Ο ενθουσιασμός γύρω από το Lord of the Rings συνεχίζει αμείωτος... Δεν μπορώ ν' αποκαλύψω πολλά αυτή τη στιγμή. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι θα υπάρξουν νέες ταινίες και ο Γκάνταλφ θα είναι μέρος τους. Μου είπαν ότι θα ήθελαν να επιστρέψω στον ρόλο».

Ο 85χρονος ηθοποιός, που αυτή την περίοδο αναρρώνει από μια πτώση που υπέστη κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης στο Λονδίνο, πρόσθεσε: «Πότε θα συμβεί; Δεν ξέρω. Τι θα γίνει με το σενάριο; Δεν έχει γραφτεί ακόμη. Ελπίζω να κινηθούν γρήγορα».

Σε μια άλλη συνέντευξη στο BBC Breakfast, ο ΜακΚέλεν ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό ν' αποσυρθεί από την υποκριτική. «Θα συνεχίσω να παίζω όσο τα πόδια μου, τα πνευμόνια μου και το μυαλό μου το επιτρέπουν» δήλωσε, καθώς προωθεί τη νέα του ταινία, «The Critic».

Τον Μάιο, η Warner Bros. Discovery ανακοίνωσε ότι ο Andy Serkis, γνωστός για τον ρόλο του Gollum, θ' αναλάβει τη σκηνοθεσία και θα πρωταγωνιστήσει σε δύο νέες ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Μία από αυτές φημολογείται ότι θα έχει τον τίτλο «Lord of the Rings: The Hunt for Gollum» και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026.

Την παραγωγή θ' αναλάβει ο Peter Jackson, ο οποίος σκηνοθέτησε και τις αρχικές ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» καθώς και την τριλογία «The Hobbit», όπου ο ΜακΚέλεν ενσάρκωσε τον Γκάνταλφ σε όλους τους ρόλους.

ηθοποιόςΆρχοντας των Δαχτυλιδιών