Σινεμά|09.09.2024 19:00

Βραβεία Emmy 2024: Το Shogun έσπασε όλα τα ρεκόρ

Newsroom

Το «Shogun», η σειρά του FX η οποία έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό, έγραψε ιστορία στα φετινά βραβεία Emmy, αποσπώντας 14 βραβεία στα Creative Arts Emmy Awards την Κυριακή το βράδυ

Το επίτευγμα αυτό σημαίνει πως το Shogun έχει πλέον νέο ρεκόρ για τα περισσότερα Emmy που κερδίζει μία τηλεοπτική σειρά με μία της σεζόν, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 13 βραβείων που κατείχε η περιορισμένη σειρά «John Adams» του 2008.

Τα 14 αυτά βραβεία ήρθαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης βραδιάς της διήμερης τελετής απονομής των Creative Arts Emmy, που πραγματοποιήθηκε στο Peacock Theater στο Λος Άντζελες, όπου δόθηκαν διακρίσεις για κατηγορίες που συνήθως δεν περιλαμβάνονται στην τελετή απονομής των Primetime Emmy.

Με τη μέχρι τώρα επιτυχία του λοιπόν, το Shogun θα μπορούσε θεωρητικά να φτάσει συνολικά τα 19 Emmy, αν νικήσει σε κάθε κατηγορία που είναι υποψήφιο στα επερχόμενα Primetime Emmy Awards στις 16 Σεπτεμβρίου, όπου διεκδικεί έως και πέντε ακόμη βραβεία. Στα Creative Arts Emmy, το Shogun κέρδισε στις 14 από τις 16 πιθανές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας για τα κοστούμια, το μακιγιάζ, το μοντάζ, τα ακροβατικά και την κινηματογράφηση. Ο Nestor Carbonell του σόου, έλαβε επίσης το Emmy για τον καλύτερο καλεσμένο ηθοποιό σε δράμα.

Πολλές διακρίσεις και για το «The Bear»

Ενώ το «Shogun» κυριάρχησε και η σειρά «The Bear»του FX τα πήγε επίσης περίφημα, εξασφαλίζοντας εφτά Emmy βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της νίκης της Τζέιμι Λι Κέρτις (Jamie Lee Curtis) ως καλύτερης guest ηθοποιού σε κωμική σειρά.

Αυτό είναι το πρώτο βραβείο Emmy για την καταξιωμένη ηθοποιό, η οποία πρόσφατα κέρδισε και Όσκαρ για το ρόλο της στο «Everything Everywhere All at Once».

Βραβεία EmmyΤζέιμι Λι Κέρτις