Σινεμά|12.09.2024 15:54

Εβελίνα Παπούλια: Πρωταγωνιστεί στο ψυχολογικό θρίλερ «Buzzheart»

Newsroom

Το Buzzheart είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, σε σκηνοθεσία Ντένη Ηλιάδη (Hardcore, Το Τελευταίο Σπίτι Αριστερά), με πρωταγωνιστές τους Εβελίνα Παπούλια, Γιώργο Λιάντο, Κωνσταντίνα Μεσσήνη, και Κλαούντιο Κάγια.

Ο Αργύρης (Κλαούντιο Κάγια), ένας ντροπαλός 19χρονος, γνωρίζει τη Μαίρη (Κωνσταντίνα Μεσσήνη), μία κοπέλα τελείως έξω από τα κυβικά του. Εντυπωσιασμένος από εκεί αλλά και με συστολή, της ζητάει δειλά να βγουν και, προς μεγάλη του έκπληξη, εκείνη δέχεται. Μάλιστα, τον καλεί αμέσως για ένα τριήμερο με τους γονείς της στο εξοχικό τους σπίτι, όπου τον παρουσιάζει ως το αγόρι της.

Οι γονείς της Μαίρης όμως (Εβελίνα Παπούλια & Γιώργος Λιάντος), φέρονται κάπως περίεργα σε εκείνον και τη Μαίρη. Σύντομα του εκμυστηρεύονται πως η κόρη τους αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και πως, προκειμένου να βεβαιωθούν πως ο Αργύρης είναι το κατάλληλο ταίρι για αυτήν, θα πρέπει να τον υποβάλλουν σε κάποια τεστ συμπεριφοράς. Η Μαίρη, από την άλλη, του εξηγεί πως η μητέρα της ήταν λαμπρή επιστήμων της πειραματικής συμπεριφορικής ψυχολογίας στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του '70 και τον παροτρύνει να κάνει ό,τι του πουν. Εκείνος, μην έχοντας άλλη επιλογή και καθώς θέλει να κερδίσει την καρδιά της Μαίρης, δέχεται.

Μία σειρά συμπεριφορικών (και άλλων) τεστ ξεκινά, σχεδόν κωμικά στην αρχή - σύντομα όμως τα τεστ γίνονται όλο και πιο τρομακτικά και επικίνδυνα, ενώ σκηνές του παρελθόντος που έρχονται στο φως αρχίζουν να αποκαλύπτουν μία οικογενειακή δομή με εντελώς αντίθετες μεταξύ τους ισορροπίες. Ο Αργύρης γίνεται πειραματόζωο στο όνομα της αγάπης, προσπαθώντας να επιβιώσει.

Κανείς, όμως, δεν είναι αυτό που φαίνεται και ενώ ένα σκοτεινό μυστικό αρχίζει να ξετυλίγεται, το τριήμερο στην εξοχή μετατρέπεται σε ένα πραγματικό πεδίο μάχης, που θα τους σημαδέψει όλους.

Λίγα λόγια για τους πρωταγωνιστές

Ο Ντένης Ηλιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Παρίσι και στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Σημειολογία στο Πανεπιστήμιο Brown στις ΗΠΑ και Κινηματογράφο στο Royal College of Art στην Αγγλία. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο «Hardcore», γυρίστηκε στην Ελλάδα, απέσπασε θετικές κριτικές, σημειώνοντας εμπορική επιτυχία ενώ κυκλοφόρησε και σε πολλές άλλες χώρες εκτός Ελλάδος. Λίγα χρόνια αργότερα στο Χόλιγουντ πλέον, θα σκηνοθετήσει τη δεύτερη ταινία του, «The Last House on the Left» για τη Universal, η οποία έφτασε στο Νο.2 του Box Office των ΗΠΑ και με box office περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Έχει σκηνοθετήσει άλλες τρεις ταινίες στις ΗΠΑ και το «Buzzheart» σηματοδοτεί την επιστροφή του στην Ελλάδα με ένα ψυχολογικό θρίλερ πιο προσωπικό.

Η Εβελίνα Παπούλια γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε χορό και υποκριτική στην Ελλάδα και στην Αμερική. Δούλεψε στη Νέα Υόρκη σε θεατρικές παραστάσεις: «West side story», «The circle of my life», «Marqui de Sade». Ως χορεύτρια συνεργάστηκε με την Omega Dance Company.

Στην Ελλάδα έγινε πρωταγωνίστρια από την τηλεοπτική σειρά «Δύο Ξένοι». Ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι στην τηλεόραση, στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Ενδεικτικά στο θέατρο: «Cabaret», «Victor Victoria», «Δαίμονες», «Hedwig and the angry inch» (εδώ και ως σκηνοθέτης), «Ματωμένος Γάμος» και στις ταινίες: «Ένας και Ένας», «Εφάπαξ», «Νύφες».

Ο Γιώργος Λιάντος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, και σπούδασε στην δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου. Ήταν για χρόνια μέλος του Ανοιχτού θεάτρου του Γιώργου Μιχαηλίδη. Από το 1995 δανείζει την φωνή του σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά διαφημιστικά. Έχει συμμετάσχει σε σίριαλ όπως: «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Λόγω τιμής», «Φύγαμε», «Κόκκινο φεγγάρι», «Σχεδόν ποτέ», κ.α. Ακόμα δάνεισε την φωνή του στον Buzz Lightyear, της ελληνικής εκδοχή του «Toy Story».

Η Κωνσταντίνα Μεσσήνη είναι ηθοποιός. Ασχολείται από μικρή ηλικία με τον χορό, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στις εικαστικές τέχνες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο βίντεο και τη φωτογραφία. Είναι απόφοιτη του τμήματος Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου και έχει σκηνοθετήσει το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «St Viniri - Το ιερό δάσος», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο υποκριτικής του Tadashi Suzuki, στην Τόγκα της Ιαπωνίας, εστιάζοντας στη σωματική έκφραση. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τη διακεκριμένη σκηνοθέτη Ευαγγελία Κρανιώτη, καθώς επίσης συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια».

Ο Claudio Kaya ξεκίνησε, τον ίδιο χρόνο με τις σπουδές του στο ΕΚΠΑ, να παρακολουθεί μαθήματα «Υποκριτικής στην Κάμερα» με τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη. Έχει συμμετάσχει σε επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα, και με την ταινία «BUZZHEART», σε σκηνοθεσία του Ντένη Ηλιάδη, στρέφεται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αργύρη. Τώρα βρίσκεται στο τρίτο έτος στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης στην Αθήνα, ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου χορού. Στον ελεύθερο χρόνο του, συμμετέχει σε σεμινάρια επαγγελματικής συγγραφής θεατρικών, τηλεοπτικών και κινηματογραφικών κειμένων.

Το τραγούδι της ταινίας «Johnny and Mary» ερμηνεύεται από τους The Man from Managra feat. Αφροδίτη Λιάντου, και αποτελεί διασκευή του πρωτότυπου τραγουδιού του Robert Palmer (1980).

Εβελίνα Παπούλιαψυχολογικό θρίλερ