Σινεμά|20.09.2024 19:40

Blitz: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τελευταίας ταινίας του Steve McQueen

Newsroom

Η υποψήφια για Όσκαρ Σίρσα Ρόναν (Saoirse Ronan) συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Στιβ ΜακΚουίν (Steve McQueen) στη φιλόδοξη παραγωγή «Blitz». Υποδύεται τη Ρίτα, μια μητέρα που ζει στο Λονδίνο μέσα στη φρίκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το «επικό της ταξίδι», σύμφωνα με τη σύνοψη, αρχίζει όταν στέλνει τον 9χρονο γιο της Τζορτζ (Ελιοτ Χέφερναν) στην αγγλική ύπαιθρο. Ο Τζορτζ προκλητικός και αποφασισμένος να επιστρέψει στο σπίτι τους στο ανατολικό Λονδίνο, «ξεκινά μια περιπέτεια και βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο, ενώ μια συντετριμμένη Rita αναζητά τον εξαφανισμένο γιο της».

Το καστ και το πρώτο τρέιλερ

Το τρέιλερ, που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει τον 9χρονο να γίνεται μάρτυρας της φρίκης των βομβαρδισμών πάνω από το Λονδίνο ενώ η μητέρα του τον ψάχνει μανιωδώς και υπερασπίζεται άλλους γονείς που είχαν στείλει τα παιδιά τους σε ασφαλέστερα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Πολ Γουέλερ (Paul Weller), Χάρις Ντίκινσον (Harris Dickinson), Μπέντζαμιν Κλέμενταϊν (Benjamin Clementine), Κάθι Μπερκ (Kathy Burke), Στίβεν Γκρέιχαμ (Stephen Graham), Λέι Γκιλ (Leigh Gill) και Αλεξ Τζένκινς (Alex Jennings).

Ο ΜακΚουίν είναι σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός της δραματικής ταινίας η οποία θα ανοίξει το 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου στις 9 Οκτωβρίου.

Μαζί με την Apple την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει και η «New Regency Productions», με την οποία είχε συνεργαστεί ο ΜακΚούιν το 2013 για την οσκαρική του ταινία «12 Years a Slave» και το 2018 στην ταινία «Widows».

Η ταινία «Blitz» θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους την 1η Νοεμβρίου πριν την προβολή της στο Apple TV+ στις 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το People.

Στιβ ΜακΚουίν