Σινεμά|25.09.2024 19:05

Το Beyond Borders - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη

Newsroom

Το Beyond Borders - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου, μετά την ολοκλήρωση της εξαιρετικά επιτυχημένης 9ης έκδοσής του, που πραγματοποιήθηκε από τις 25/08 έως 01/09, διευρύνει τους ορίζοντές του, ξεπερνά για ακόμα μια φορά τα σύνορα και βάζει πλώρη για την Ταινιοθήκη της Κωνσταντινούπολης, από τις 18 - 20 Οκτωβρίου 2024 για ένα μοναδικό τριήμερο προβολών και συζητήσεων. 

Σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Κωνσταντινούπολης, το Beyond Brders θα προβάλει για πρώτη φορά στη γειτονική χώρα τις βραβευμένες ταινίες της 8ης έκδοσής του, αλλά και μερικά ακόμα ντοκιμαντέρ του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), διοργανωτή φορέα του Φεστιβάλ.

Με προβολές ταινιών, τολμηρές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων, οι επισκέπτες της γειτονικής χώρας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες απ’ όλον τον κόσμο που ξεχώρισαν στην 8η έκδοση του Φεστιβάλ για τον τρόπο που καταπιάνονται με τις λιγότερο γνωστές πτυχές της Ιστορίας, για την κοινωνική τους ευαισθησία, την πρωτοτυπία της ιδέας και την καλλιτεχνική τους αξία.

Όπως δήλωσε η Ειρήνη Σαρίογλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ: «Το να έρθει το Beyond Borders και στην Κωνσταντινούπολη, ήταν πάγια επιθυμία δική μας, των δημιουργών, του κοινού του φεστιβάλ, που δεν έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει μέχρι το μακρινό, μαγευτικό Καστελλόριζο και φυσικά και προσωπικό στοίχημα της διοργάνωσης: θέλαμε μέσω αυτής της μεταφοράς να αποδείξουμε πως ο πολιτισμός και ο διάλογος μπορούν και πάντα θα μπορούν να γεφυρώνουν κόσμους, πολιτισμούς και αντιλήψεις. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία μας με την Ταινιοθήκη της Κωνσταντινούπολης, που ακολουθεί το μνημόνιο συνεργασίας μας με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Αθήνα) και από φέτος οι βραβευμένες ταινίες του Beyond Borders – Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου θα προβάλλονται τον Οκτώβριο και στην Κωνσταντινούπολη, συναντώντας το ευρύτερο διεθνές κοινό τους. Είμαστε πολύ περήφανοι για τις ταινίες του φεστιβάλ, πολλές από τις οποίες προβάλλονται σε ελληνική, διεθνή και παγκόσμια πρεμιέρα, βρίσκοντας μετά το δρόμο τους στα φεστιβάλ ή και στις αίθουσες. Ταινίες με θάρρος, τόλμη, χιούμορ, τεκμηρίωση. Ταινίες που βλέπουν τον κόσμο καθαρά και που αξίζει να τις δει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος. Σας περιμένουμε όλους και όλες για τρεις κινηματογραφικές βραδιές στην Κωνσταντινούπολη με αέρα Καστελλορίζου».

Το ψηφιακό πρόγραμμα του τριημέρου μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

ΚωνσταντινούποληΚαστελόριζοφεστιβάλ