Σινεμά|16.10.2024 16:00

Joker: Η Warner Bros επιταχύνει τη διαδικασία της ψηφιακής κυκλοφορίας μετά τα απογοητευτικά νούμερα

Newsroom

Το πολυσυζητημένο σίκουελ «Joker: Folie a Deux» έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου, πέντε χρόνια μετά τον θρίαμβο της αρχικής ταινίας και τα πολλά βραβεία που απέσπασε.

Απογοητευτικές κριτικές και πενιχρά κέρδη

Ωστόσο, οι εισπρακτικές του αποδόσεις είναι απογοητευτικές παρά την επιστροφή του βραβευμένου με Όσκαρ Χοακίν Φίνιξ στον ρόλο του Arthur Fleck/Joker και της Lady Gaga ως Harley Quinn. Σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter», είναι η πρώτη ταινία του Χόλιγουντ στην ιστορία του CinemaScore που βασίζεται σε χαρακτήρες κόμικς και βαθμολογείται με «D» από το κοινό της πρώτης ημέρας.

Για αυτό τον λόγο η Warner Bros επισπεύδει την ψηφιακή κυκλοφορία του σίκουελ και την προγραμματίζει για τις 29 Οκτωβρίου ελπίζοντας να καλύψει μέρος των εκτιμώμενων απωλειών ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο οσκαρικός «Joker» είχε εισπράξεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office όταν κυκλοφόρησε το 2019, ενώ η συνέχειά του φαίνεται να δυσκολεύεται να καλύψει τον προϋπολογισμό της ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων συν 100 εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν για την προώθηση και διανομή της.

Η ταινία για τον διαβόητο εχθρό του Μπάτμαν μετά από δύο εβδομάδες κυκλοφορίας έχει συγκεντρώσει 51,5 εκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική αγορά και 165 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Variety, με αυτόν τον ρυθμό, είναι δύσκολο να φτάσει στα 450 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για να βγάλει τα έξοδά της στις αίθουσες. Να σημειωθεί επίσης ότι το «Joker» ήταν διαθέσιμο στις πλατφόρμες ροής 2 μήνες μετά την κυκλοφορία του.

Χοακίν ΦίνιξJokerLady Gaga