Σινεμά|20.10.2024 16:26

Τζολί: Λέει τα πάντα για τη Μαρία Κάλλας και τα γυρίσματα - Πώς πέρασε στην Ελλάδα και τι της άρεσε περισσότερο

Newsroom

«Πώς να παίξεις τη Μαρία αν δεν συνδεθείς, δεν μιλήσεις με Έλληνες», είπε η Αντζελίνα Τζολί, μιλώντας για την προετοιμασία, που έκανε για να παίξει την ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας, στην ομώνυμη ταινία «Μαρία».

Η σταρ του Χόλιγουντ, στο πλαίσιο των γυρισμάτων, πέρασε κάποιες ημέρες στην Ελλάδα και όπως είπε λάτρεψε τους ανθρώπους. «Περισσότερο στην Ελλάδα μου άρεσαν οι άνθρωποι. Ναι, λατρεύω τους Έλληνες. Πέρασε υπέροχα στην Ελλάδα. Ήμουν τόσο χαρούμενη που ξεκινήσαμε τα γυρίσματα της ταινίας στην Ελλάδα. Είχα πολύ μεγάλη υποστήριξη και υπέροχες συζητήσεις με τους ανθρώπους που γνώρισα».

Μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, είπε ότι ήταν πρόκληση να ξεπεράσει τη νευρικότητά της και να τραγουδήσει μπροστά σε κόσμο. «Τεχνικά η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να τραγουδήσεις και για εμένα το να ξεπεράσω την νευρικότητά μου και να τραγουδήσω μπροστά σε κόσμο. Το πιο δύσκολο πράγμα όταν παίζεις τη ζωή ενός ανθρώπου είναι η ανησυχία σου να μην απογοητεύσεις τους ανθρώπους που την αγάπησαν και για τους οποίους σημαίνει πολλά. Δεν ήθελα να απογοητεύσω αυτούς αλλά και τον κόσμο της όπερας».

«'Ένιωσα ότι δεν την καταλάβαιναν»

Η Αντζελίνα Τζολί σημείωσε στην ΕΡΤ ότι άρχισε να συνδέεται με τη Μαρία Κάλλας, μαθαίνοντας για τη ζωή της. «Όσο περισσότερα μάθαινα γι’ αυτήν, τόσο περισσότερο νοιαζόμουν γι’ αυτήν, ως γυναίκα. Και ένιωσα ότι δεν την καταλάβαιναν, πολλά πράγματα είχαν γραφτεί και ειπωθεί γι’ αυτήν. Ένιωσα ότι υπήρχαν ακόμη περισσότερα να μάθω γι’ αυτό το ανθρώπινο πλάσμα. Και ήθελα να το αναδείξω αυτό, από σεβασμό προς αυτήν».

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης Πάμπλο Λορέν τόνισε, ότι «είναι κάποια που αποτελεί είδωλο σε όλο τον κόσμο, κάποια που πραγματικά άλλαξε την πορεία της όπερας και κάποια που είχε μια πολύ ιδιαίτερη, όμορφη και τραγική ζωή. Της αξίζει πραγματικά η ταινία».

Με τη «Μαρία» ολοκληρώνει την τριλογία του Λορέν για γυναίκες διάσημες, πολύπλοκες και αγαπητές. Η ταινία επικεντρώνεται στην τελευταία εβδομάδα της ζωής της Κάλλας, επιχειρεί να διεισδύσει στον ψυχισμό της. 

Αντζελίνα Τζολίειδήσεις τώραταινίαΜαρία Κάλλας