Σινεμά|19.02.2020 16:54

Μπεν Αφλεκ: Ο αλκοολισμός, το «τέλος» του Batman και η ταινία «The Way Back»

Newsroom

Ο Μπεν Αφλεκ αποχώρησε από τη σκηνοθεσία και τον ρόλο του Batman και έδωσε τη σκυτάλη στα χέρια του Ματ Ριβς και του Ρόμπερτ Πάτινσον αντίστοιχα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αφλεκ μίλησε για τους προσωπικούς του δαίμονες και τον αλκοολισμό, αλλά και το πόσο δύσκολα πέρασε στα γυρίσματα του «Justice League», και πως αυτά τον οδήγησαν στο να αφήσει πίσω του τον ρόλο του Batman. 

Η ταινία του «Justice League» ήταν μια εισπρακτική αποτυχία εάν αναλογιστεί κάποιος το τεράστιο budget της που έφτανε περίπου τα 300 εκατομμύρια. Ο Αφλεκ πριν δυο χρόνια οδηγήθηκε σε μια κλινική αποτοξίνωσης, καθώς φήμες τον ήθελαν χρόνια αλκοολικό - «απρόβλεπτο», «καταθλιπτικό» και «οξύθυμο». Τα δημοσιεύματα ήθελαν το πρόβλημα του Αφλεκ με το αλκοόλ να είναι και ο κύριος λόγος του διαζυγίου του με την Τζένιφερ Γκάρνερ.

Σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής του του στάθηκαν οι φίλοι του, Μπράντλεϊ Κούπερ και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, αλλά και η πρώην σύζυγός του που τον συνόδευσε η ίδια στην κλικινή. «Ενα από τα πράγματα της αποτοξίνωσης είναι ότι μερικές φορές οι άνθρωποι παραβλέπουν το γεγονός που εμπεριέχει και ορισμένες αξίες. Να είσαι ειλικρινής. Να είσαι υπόλογος των πράξεων σου. Να βοηθάς του άλλους. Να ζητάς συγγνώμη όταν κάνεις λάθος», συνέχισε.

Ολα αυτά τον οδήγησαν στο να συμμετέχει στη νέα ταινία του Γκάβιν Ο’ Κόνορ «The Way Back», η οποία θα βγει στις αίθουσες στις 5 Μαρτίου. «Δεν μου άρεσε ποτέ να παίρνω ρίσκα – για καλό ή κακό προφανώς. Οσον αφορά στο "The Way Back" τα οφέλη, για μένα, υπερέβησαν τα ρίσκα. Βρήκα (τη διαδικασία) αρκετά θεραπευτική», κατέληξε ο Αφλεκ στη συνέντευξή του.

αλκοολισμόςΜπεν Άφλεκ