Σινεμά | 06.03.2020 18:02

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τάικα Γουαϊτίτι και το Netflix φτιάχνουν «Εργοστάσιο Σοκολάτας»

Άντα Δαλιάκα

Περιζήτητος μετά το Όσκαρ του για το «Τζότζο» (2019), ο «παραμυθάς» Τάικα Γουαϊτίτι ετοιμάζει δύο σειρές κινουμένων σχεδίων για το Netflix. Η πρώτη θα είναι βασισμένη στον κόσμο και τους χαρακτήρες του κλασικού βιβλίου «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», ενώ η δεύτερη σειρά θα είναι πρωτότυπη, εμπνευσμένη από τους Ούμπα- Λούμπα, τους εργάτες στο εργοστάσιο του Γουίλι Γουόνκα.

Ο Γουαϊτίτι, που κέρδισε φέτος το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου για την βασισμένη στο βιβλίο «Caging Skies», αντιφασιστική σάτιρα «Τζότζο», θα βουτήξει με όλο του το ταλέντο στο αγαπημένο ανάγνωσμα του Ρόαλντ Νταλ και κρατώντας το πνεύμα της αρχικής ιστορίας θα προσπαθήσει κάτι καινούριο. «Για πρώτη φορά ο κόσμος και οι χαρακτήρες θα επεκτείνονται πέρα από τις σελίδες του βιβλίου», ανέφερε το Netflix.

T

Το Netflix έχει συμφωνήσει με την εταιρεία Roald Dhal Story Company να δώσει τηλεοπτική πνοή και σε άλλες ιστορίες του συγγραφέα, συμπεριλαμβανομένης της Ματίλντα.

Όσο για τον Γουαϊτίτι, ο πολυμήχανος σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός και ηθοποιός έχει στα σκαριά και άλλα σχέδια: Ο ίδιος σκηνοθετεί το μπλοκμπάστερ της Marvel «Thor: Love & Thunder», που θα βγει στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2021 με τους Κρις Χέμσγουορθ, Νάταλι Πόρτμαν και Τέσα Τόμσον στο πρωταγωνιστικό καστ, με βάση το σενάριο που συνέγραψε με την Τζένιφερ Κέιτιν Ρόμπινσον, ενώ ετοιμάζει και την μίνι κωμική σειρά τρόμου «The Auteur» με πρωταγωνιστή τον Τζουντ Λο για το δίκτυο Showtime.

Ανυπομονούμε για την συνέχεια!

Τάικα ΓουαϊτίτιΟ Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάταςNetflixΤζότζο