Σινεμά|22.03.2020 12:49

#Μένουμε_σπίτι: Σειρές στη συνδρομητική, το Netflix και τις δωρεάν πλατφόρμες

Newsroom

Από τη σειρά «Trigonometry» με την υπογραφή της Αθηνάς Τσαγγάρη που μόλις άρχισε να προβάλλεται στη Βρετανία από το BBC και στην Ελλάδα από την COSMOTE TV μέχρι τη νέα πολιτική σειρά «The Plot Against America» του HBO που προβάλλεται από τη Vodafone TV, αλλά και την τρίτη σεζόν του πολυβραβευμένου «Όζαρκ» του Netflix, ο Μάρτιος έχει πλούσιες επιλογές.

«Trigonometry» 
Κάθε Πέμπτη στις 23.00 στο COSMOTE SERIES HD (από τις 26/3 τα υπόλοιπα επεισόδια του «Trigonometry» θα είναι ταυτόχρονα διαθέσιμα στο COSMOTE TV PLUS)

Η νέα σειρά «Trigonometry» της βραβευμένης Ελληνίδας σκηνοθέτιδας και παραγωγού Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη («Chevalier», «Attenberg»), σε παραγωγή του BBC, αφηγείται τη ζωή ενός αγαπημένου ζευγαριού που ζει στο σύγχρονο Λονδίνο και το οποίο αναγκάζεται, λόγω οικονομικών δυσχερειών, να αναζητήσει συγκάτοικο. Οταν η νεαρή Ρέι (την υποδύεται η Αριάν Λαμπέντ - «Attenberg», «O Αστακός») νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι του Κίεραν και της Τζέμα, τα πράγματα περιπλέκονται, με τη σχέση των τριών συγκατοίκων να μετατρέπεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο.

«Belgravia» 
Κάθε Τρίτη στις 21.00 στο COSMOTE SERIES HD

Το ιστορικό δράμα «Belgravia», σε σενάριο του δημιουργού του «Downton Abbey» Τζούλιαν Φέλοους, παρουσιάζει μια ιστορία μυστικών και σκανδάλων των ανωτέρων στρωμάτων της κοινωνίας του Λονδίνου του 19ου αιώνα. Αφού η οικογένεια των Τρέντσαρντ δέχεται μια πρόσκληση για τον θρυλικό χορό που φιλοξενείται από τη δούκισσα του Ρίτσμοντ την παραμονή της μοιραίας μάχης στο Γουότερλου, μια σειρά γεγονότων ξεκινά με την αποκάλυψη μυστικών που θα επιφέρουν συνέπειες για τις επόμενες δεκαετίες. (Τρίτη 17/3, 21.00)

«The Plot Against America» 
Διαθέσιμη στο Vodafone TV

Η πολυσυζητημένη πολιτική μίνι σειρά, νέα παραγωγή του HBO, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ και επαναπροσδιορίζει την αμερικανική Ιστορία, τοποθετώντας τη ζωή του αεροπόρου-πολιτικού Τσαρλς Λίντμπεργκ σε πρώτο πλάνο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς οι σταρ Γουινόνα Ράιντερ, Τζον Τορτούρο, Ζόι Καζάν.

«Ozark: Season 3» 
Διαθέσιμη στο NETFLIX από 27 Μαρτίου

Η βραβευμένη με Emmy σειρά με τους Τζέισον Μπέιτμαν και Λόρα Λίνεϊ, για μια οικογένεια των προαστίων που ξεπλένει χρήμα στα Οζαρκ του Μιζούρι, επιστρέφει για τρίτη σεζόν. Η κτηνίατρος του Γιούκον: Βόρειο Σέλας Α’ Προβολή, Δευτέρα 23 Μαρτίου, National Geographic WILD, 19.00 Κάθε μέρα είναι μία νέα πρόκληση για τη δρα Μισέλ Οκλεϊ, τη μοναδική κτηνίατρο για όλα τα είδη ζώων σε έκταση εκατοντάδων χιλιομέτρων στο Γιούκον. Η δρ Οκλεϊ θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τα ζώα της περιοχής της να παραμείνουν ασφαλή και υγιή.

«The Outsider» 
Διαθέσιμη στο Vodafone TV

H ολοκαίνουργια σειρά της HBO που ακροβατεί ανάμεσα στο αστυνομικό μυστήριο και το μεταφυσικό θρίλερ, διά χειρός του μετρ του σασπένς Στίβεν Κινγκ. Πόσο παράξενη τροπή μπορεί να πάρει μια υπόθεση δολοφονίας σε μια μικρή πόλη της Τζόρτζια, όταν από την πρώτη στιγμή υπάρχουν στοιχεία που «δείχνουν» ξεκάθαρα τον ένοχο; Σκηνοθετεί ο Ρίτσαρντ Πράις, πρωταγωνιστεί ο Μπεν Μέντελσον.

«Feel Good» 
NETFLIX, Διαθέσιμη

Η Μέι Μάρτιν, Καναδή κωμικός που ζει στο Λονδίνο, πρωταγωνιστεί ως ο εαυτός της στη σειρά, ενώ προσπαθεί να μείνει μακριά από τους εθισμούς που κυριαρχούν στη ζωή της. Στη σειρά εμφανίζεται και η Λίζα Κούντροου από τα «Φιλαράκια».

«Exit» 
Κάθε Δευτέρα στις 12.00 τα μεσάνυχτα στο COSMOTE SERIES HD

Η βασισμένη σε αληθινές ιστορίες νορβηγική δραματική σειρά παρουσιάζει τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων που εργάζονται στον χρηματοοικονομικό τομέα, αλλά οι ανέσεις και η επιτυχία τούς αφήνουν ανικανοποίητους. Προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και την ανιαρή οικογενειακή τους ζωή, δημιουργούν έναν μυστικό κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο μοιράζονται τα πάντα μεταξύ τους, όπως ερωτικούς συντρόφους και ναρκωτικά.

«Crip Camp: Καλοκαίρι για όλους» («Crip Camp: A Disability Revolution») 
NETFLIX, Διαθέσιμη από 25/3

Στον απόηχο του Γούντστοκ, γεννήθηκε μια επανάσταση σε μια θερινή κατασκήνωση για εφήβους με αναπηρίες, η οποία άλλαξε τη ζωή τους και έθεσε τα θεμέλια ενός κινήματος.

«McMillions» 
Διαθέσιμη στο Vodafone TV

Ο σταρ Μαρκ Γουόλμπεργκ σε ρόλο εκτελεστή παραγωγού παρουσιάζει τη μίνι σειρά ντοκιμαντέρ γύρω από την ιστορία μιας μυστηριώδους απάτης με λεία 24 εκατομμύρια δολάρια, που έχει αναστατώσει όλη την Αμερική.

«Αυτοδημιούργητη: Μαντάμ Σι Τζέι Γουόκερ» («Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker: Limited Series») 
Διαθέσιμη στο NETFLIX

Μίνι σειρά που καταγράφει την απίστευτη αληθινή ιστορία της Μαντάμ Σι Τζέι Γουόκερ, της πρώτης αυτοδημιούργητης Αφροαμερικανίδας εκατομμυριούχου. Με τη βραβευμένη με Οσκαρ Οκτάβια Σπένσερ.

Cosmote History HD Διαθέσιμα επεισόδια ελεύθερα στο YouTube

Η COSMOTE TV προσφέρει το πρόγραμμα με ντοκιμαντέρ και εκπομπές του COSMOTE HISTORY HD ελεύθερα για όλους, μέσα από το επίσημο κανάλι της στο  YouTube μέχρι και τις 30 Απριλίου. Με πρόγραμμα 24ωρης ροής και High Definition μετάδοση, το COSMOTE HISTORY μέσω YouTube θα προβάλλει επιλεγμένες σειρές ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV και εκπομπές με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τα παιδιά και τους νέους. 

Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD @YouTube, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν:

· Η παραγωγή της COSMOTE TV «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία», για την προσωπική, αλλά και δημόσια ζωή εμβληματικών ζευγαριών της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας. Η σειρά βασίζεται στο νέο ομώνυμο βιβλίο της Λένας Διβάνη, η οποία υπογράφει το σενάριο και παρουσιάζει τα 9 επεισόδια του ντοκιμαντέρ.

· Το docudrama «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του», που μέσα από δραματοποιημένες σκηνές, αφηγήσεις ιστορικών και σπάνια ντοκουμέντα, ξετυλίγει τη ζωή και τη σταδιοδρομία του σπουδαίου Έλληνα πολιτικού.

· Η εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου», όπου ο Χρίστος Βασιλόπουλος, μέσα από έρευνα, μαρτυρίες και ντοκουμέντα, ρίχνει φως σε ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν την ιστορία της χώρας μας. Θα προβληθούν όλα τα νέα επεισόδια της εκπομπής, που τα τελευταία τρία χρόνια φιλοξενείται αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

· Η ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ «Ο Μεγάλος Πόλεμος - Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)», που, μέσα από έρευνα και την τεκμηρίωση πάνω από 80 σπουδαίων Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καταγράφει όλα τα στάδια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

· Η σειρά 12 επεισοδίων «Ο κόσμος των Ελλήνων», η οποία παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός πολιτισμός επηρέασε και επηρεάζει ακόμα τις τέχνες, την επιστήμη, την πολιτική και τη φιλοσοφία, μέσα από την ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών χώρων σε Ελλάδα, Ιταλία, Αίγυπτο, Τουρκία, κ.ά.

Το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD @YouTube περιλαμβάνει και εκπομπές με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τους νέους που διαβάζουν στο σπίτι, όπως το «3 Λεπτά για την Ελληνική Γλώσσα», όπου ο καθηγητής γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, εξηγεί με απλά λόγια τον σωστό τρόπο να χρησιμοποιούμε ελληνικές λέξεις και εκφράσεις και σχολιάζει συνήθη γλωσσικά λάθη και το «Φράσεις με Ιστορία», όπου άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών εξηγούν τη σημασία γνωστών εκφράσεων (π.χ αποδιοπομπαίος τράγος, mea culpa, μήλον της έριδος) τις οποίες χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Επίσης, στην εκπομπή «Λόγος - Αντίλογος» οι νέοι μπορούν να μάθουν πώς να επιχειρηματολογούν σωστά, μέσα από πραγματικά debates φοιτητών, πάνω σε σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η ευθανασία, τα κοινωνικά δίκτυα, η τεχνητή νοημοσύνη κ.ά.

Τον Απρίλιο, το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD @YouTube θα εμπλουτιστεί με νέες πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές της COSMOTE TV, όπως η σειρά ντοκιμαντέρ «Άγιο Όρος-Ψηφιακή Εποχή», για τον ανεκτίμητο πολιτιστικό πλούτο της Αθωνικής Πολιτείας και το τιτάνιο έργο της ψηφιοποίησης των 2,2 εκατ. κειμήλιων, χειρόγραφων, γλυπτών, αγιογραφιών και άλλων σπάνιων αντικειμένων του Άγιου Όρους, που ανέλαβε ο Όμιλος ΟΤΕ, καθώς και άλλες εκπομπές εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Μένουμε ΣπίτιBBCVodafone TVNetflixTrigonometryCosmote TVHBOThe plot against Americaπρόγραμμα τηλεόρασηςBelgravia