Πολιτισμός|08.07.2022 12:00

Στάση εργασίας την Παρασκευή από τους εργαζομένους του Εθνικού σε Επίδαυρο και Αθήνα

Newsroom

Στάση εργασίας ανακοίνωσαν το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου σήμερα στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στην πρεμιέρα της παράστασης «Μήδεια» του Μποστ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΣΕΗ την Πέμπτη αναφέρει πως «Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του «Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών» και του «Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου» με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, με επικεφαλής τον Υφυπουργό σύγχρονου πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Ύστερα από εξαντλητικό διάλογο και μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία ξεκίνησε πριν από ένα μήνα με αίτημα την αναπροσαρμογή αποζημίωσης για την εκτός έδρας εργασία (10 ευρώ αύξηση στο ξενοδοχείο και 5 ευρώ για τα έξοδα διατροφής, δηλαδή από 95 ευρώ συνολική δαπάνη σήμερα στα 110 ευρώ εφεξής) και ύστερα από επίσημη ενημέρωση – διαβούλευση τόσο των διοικήσεων των Οργανισμών, όσο και του εποπτεύοντος Υπουργείου Πολιτισμού (Υπουργό Πολιτισμού, Υφυπουργό Πολιτισμού), η αδυναμία ικανοποίησης – έστω και με μια γραπτή δήλωση – ότι τα συμφωνηθέντα σε προφορικό επίπεδο θα ικανοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου (οπότε και ξεκίνησαν οι περιοδείες), δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια.

Η απόφαση μας είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων με την πραγματοποίηση στάσης εργασίας αύριο, Παρασκευή 8 Ιουλίου, από τις 20:00 έως 24:00 τα μεσάνυχτα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι ταμίες εισιτηρίων για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση του κοινού.

Αντίστοιχα και το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου είχε ενημερώσει από χθες για την επικείμενη στάση εργασίας ενώ προανήγγειλε «συνέχιση των κινητοποιήσεών μας, εάν δεν υπάρξει αποδεκτή λύση». Ενημέρωσαν δε ότι είχε προηγηθεί κοινή επιστολή τριών σωματείων προς τους αρμόδιου φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή είναι η πρεμιέρα της παράστασης Μήδεια του Μποστ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.

Όλες οι ειδήσεις

Σίνζο Άμπε: Τον πυροβόλησαν στον λαιμό με αυτοσχέδιο όπλο - «Δίνει μάχη για τη ζωή του» είπε ο πρωθυπουργός

Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στα φάρμακα τις επόμενες εβδομάδες – Πώς θα επηρεαστούν ασθενείς και γιατροί

Φονικά τροχαία σε Κηφισό, Νέα Φιλαδέλφεια και Πάτρα - Ένας 22χρονος και δύο 25χρονοι τα θύματα

Ποιος θέλει να γίνει πρωθυπουργός; Πώς τα σκάνδαλα του Τζόνσον θα κρίνουν τον νέο κάτοικο της Ντάουνινγκ Στριτ

«Απειλούσαν ότι αν πούμε τίποτα θα μας κάνουν ζημιά» - Με ευθύνη του Λιμενικού βρήκαν τον θάνατο εννέα παιδιά και τρεις γυναίκες ανοιχτά του Φαρμακονησίου


Εθνικό Θέατροειδήσεις τώραεργαζόμενοιΣΕΗστάση εργασίαςΕπίδαυρος