Πολιτισμός|19.06.2024 21:51

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθαναν η Σεσίλια Παπάζογλου - Φορστ και ο Γιώργος Σμπυράκης

Newsroom

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η ηθοποιός Σεσίλια Παπάζογλου -Φορστ. Η ηθοποιός είχε διασωθεί από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου είχε εγκλειστεί με τον Αυστριακό κομμουνιστή πατέρα της.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ανάρτηση Μπιμπίλα

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η 96χρονη Σεσίλια Παπάζογλου -Φορστ με την μακρά ιστορία, αφού διασώθηκε από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου είχε εγκλειστεί με τον Αυστριακό κομμουνιστή πατέρα της κι έφθασε πεζή στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου εντάχθηκε στους νεανικούς περιοδεύοντες θιάσους. Εκεί γνώρισε τον Γιαννη Δαλλιανίδη, τη Μαρθα Καραγιάννη κι υπήρξε το πρώτο κορίτσι του Κωστα Βουτσα που τους ξαναέφερα σε επαφή 60 χρόνια μετά και συνδέθηκαν ξανά με μεγάλη αγάπη. Η Σεσιλια ήταν μεγάλη ευεργέτης του ΤΑΣΕΗ κι υπέροχη γυναίκα».

 

Στην ίδια ανάρτηση ο Σπύρος Μπιμπίλας γνωστοποίησε και τον θάνατο Γιώργου Σμπυράκη. Ο αγαπημένος φίλος και άξιος συνάδελφος ο Γιώργος Σμπυράκης της γενιάς μας έφυγε εντελώς ξαφνικά δύο ημέρες μετά τα γενέθλιά του.Υπηρέτησε με αγάπη το θέατρο, αρχικά με τον θίασο «Καθρέπτη» της Πέπης Οικονομοπούλου και μετά στο ΚΘΒΕ.

Σπύρος Μπιμπίλαςειδήσεις τώραηθοποιός