Πολιτισμός|15.08.2024 09:05

Δημήτρης Μπρούχος: Πέθανε ο ποιητής και στιχουργός

Newsroom

Έφυγε από τη ζωή ο ποιητής, στιχουργός, συγγραφέας και σύμβουλος επικοινωνίας, Δημήτρης Μπρούχος. Την είδηση έκανε γνωστή ο πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook. 

Πολλές οι διακρίσεις και τα έργα του

Ο Δημήτρης Μπρούχος ήταν αυτός που έγραψε το ορατόριο για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας στις 22 Απριλίου 1822. Ένα πρωτότυπο έργο για το εξαιρετικά σημαντικό και τραγικό συνάμα γεγονός της σύγχρονης Ιστορίας.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο και συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. 

Στα γράμματα εμφανίζεται το 1977 με την ποιητική συλλογή «Στο πέρασμα του χρόνου» Τους στίχους του μελοποίησαν συνθέτες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός και ο Γιώργος Χατζηνάσιος και τραγούδησαν γνωστοί τραγουδιστές.

Βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, στο οποίο συμμετείχε για πολλά χρόνια και υπήρξε και μέλος της οργανωτικής επιτροπής. Επίσης, βραβεύθηκε 5 φορές με χρυσό και άλλες τόσες με πλατινένιο δίσκο και απέσπασε πολλές διακρίσεις για την προσφορά του στον πολιτισμό.

Λειτούργησε για πολλά χρόνια ως ανεξάρτητος σύμβουλος επικοινωνίας και διετέλεσε γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης με αρμοδιότητα σε θέματα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Για την πνευματική προσφορά του, έχει τιμηθεί με παράσημα και άλλες σημαντικές διακρίσεις.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή, στις 18.00, στα Κοιμητήρια Αναστάσεως.

ποιητική συλλογήΘεσσαλονίκηειδήσεις τώραποιητήςσυγγραφέας