Πολιτισμός|02.09.2024 09:22

Δάνης Κατρανίδης: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του ηθοποιού

Newsroom

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 75 ετών, άφησε ο Δάνης Κατρανίδης. Την είδηση για τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού γνωστοποίησε ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη στις 12:30 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου. Εκεί, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά. 

Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Το 1971 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης» και το διάστημα 1971-1978 υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου.

Τη θεατρική σεζόν 1978-1979 έγραψε ιστορία στον ρόλο του κομπέρ στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βοευγιουκλάκη.

Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη ήταν η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου. Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι «Βασίλης Διαμαντόπουλος».

Ως λάτρης της θάλασσας και δεινός ιστιοπλόος είχε στο ενεργητικό του δεκάδες συμμετοχές και κατακτήσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

κηδείαηθοποιόςΔάνης Κατρανίδης