Πολιτισμός|23.09.2024 17:55

Πολιτιστική Εβδομάδα Σαουδικής Αραβίας: Ταξίδι αισθήσεων σε έναν αρχαίο πολιτισμό

Newsroom

Η ανακάλυψη ενός πολιτισμού είναι από μόνη της ένα ταξίδι. Μια βιωματική εμπειρία στην οποία συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις. Σε μια τέτοια εξερεύνηση σας καλεί να συμμετάσχετε η Πολιτιστική Εβδομάδα Σαουδικής Αραβίας, που θα λάβει χώρα από τις 27 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.

Ένα πενθήμερο εκδηλώσεων γνωριμίας με την μοναδική κουλτούρα του Βασιλείου, μέσα από την γαστρονομία, την τέχνη, τη μουσική και την πολιτιστική κληρονομιά ενός αρχαίου πολιτισμού.

Επισκεφτείτε την Πολιτιστική Εβδομάδα Σαουδικής Αραβίας και δοκιμάστε τις ζωντανές γεύσεις της γαστρονομικής παράδοσης της χώρας: απολαύστε την χαρακτηριστική γεύση του σαουδαραβικού καφέ, αφεθείτε στη γλύκα των ξακουστών χουρμάδων και τoυ αρώματος των αποξηραμένων ρόδων της Μεδίνας. Αδράξτε την ευκαιρία να γνωρίσετε μοναδικά πιάτα όπως το Χενίτ, το Μπαλιλά, το Κλεϊτζά, το Μουταμπάκ, αλλά και το εθνικό πιάτο του Βασιλείου, το περίφημο Τζαρίς.

Αν είστε λάτρεις της μουσικής και του χορού, στην Πολιτιστική Εβδομάδα Σαουδικής Αραβίας θα αφεθείτε στους ήχους του Βασιλείου μέσα από τις μελωδίες των παραδοσιακών οργάνων όπως το ούτι και το φλάουτο αλλά και τις ζωντανές παραστάσεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Ελάτε στο Ζάππειο Μέγαρο για να δείτε από κοντά  τα μοναδικά υφάσματα και έργα χειροτεχνίας, να συμμετάσχετε σε ζωντανά εργαστήρια που αναδεικνύουν την παραδοσιακή τέχνη όπως η ύφανση Σαντού και η κατασκευή του ενδύματος Μπιστ. Θαυμάστε τη δουλειά των Σαουδαράβων τεχνιτών ανακαλύπτοντας πώς συνδέονται οι καλλιτεχνικές παραδόσεις της Ελλάδος και της Σαουδικής Αραβίας.

Από μια τέτοια γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει η περιήγηση στη βαθιά ιστορία της χώρας. Εξερευνήστε την έκθεση σπάνιων αντικειμένων και χειρογράφων που αφηγούνται την ιστορία της πολιτιστικής και γλωσσικής κληρονομιάς της Σαουδικής Αραβίας.

Η Πολιτιστική Εβδομάδα Σαουδικής Αραβίας διευρύνει τις γνώσεις και τις αισθήσεις. Μέσα από εντυπωσιακές εκθέσεις, ζωντανές παραστάσεις και διαδραστικές παρουσιάσεις, αναδεικνύεται πώς ο αλληλοσεβασμός και η δημιουργική ανταλλαγή μπορούν να γεφυρώσουν γεωγραφικές αποστάσεις, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ του ελληνικού και του σαουδαραβικού πολιτισμού.

Πολιτιστική Εβδομάδα Σαουδικής Αραβίας

Ζάππειο Μέγαρο

27 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου

10:00-19:00

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ

Ζάππειοεκδηλώσειςειδήσεις τώραΣαουδική Αραβία