Πολιτισμός|11.10.2024 13:00

Συναυλία για Τέμπη: Σήμερα στο Καλλιμάρμαρο - Live μετάδοση και γιγαντοοθόνες σε όλη την Ελλάδα

Newsroom

Πραγματοποιείται σήμερα η μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη με δεκάδες χιλιάδες κόσμου να αναμένεται να κατακλύσουν το Καλλιμάρμαρο εντός και εκτός του αθηναϊκού σταδίου.

Μετά από ένα μεγάλο κύμα αντιδράσεων σχετικά με το χρηματικό αντίτιμο της παράστασης, η συναυλία έγινε σε ελάχιστες ώρες sold-out με πολύ κόσμο να μην προλαβαίνει να κρατήσει θέση για αυτή τη σπουδαία βραδιά.

Εχθές Πέμπτη 10 Οκτωβρίου αποφασίστηκε η live μετάδοση της συναυλίας από τον ιστιότοπο e-stage χωρίς κόστος, έπειτα από το αίτημα και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν αλλά και του Συλλόγου Συγγενών «Τέμπη». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της σελίδας «η συναυλία για τα Τέμπη, θα προβληθεί δωρεάν μέσω της πλατφόρμας μας έτσι ώστε να φτάσει παντού το μήνυμά της».

Επιπρόσθετα, διάφοροι δήμοι ανά την Ελλάδα, περίπου 70, έχουν αποφασίσει να τοποθετήσουν γιγαντοοθόνες σε πλατείες για να μπορέσει ο κόσμος να παρακολουθήσει τη συναυλία.

Επάνω στη σκηνή για να τιμήσουν τα θύματα του δυστυχήματος, θα εμφανιστούν οι Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης ΠαπακωνσταντίνουΤάνια Τσανακλίδου, Ιουλία Καραπατάκη, Μάρθα Φριντζήλα, Αλέξανδρος Κτιστάκης και Γιάννης Λίταινας.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου -όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε- έκανε χθες το βράδυ τη μεγάλη πρόβα για τη συναυλία και αρκετοί θαυμαστές του μπήκαν στο πέταλο του Παναθηναϊκού Σταδίου για να «ξεκλέψουν» λίγες νότες πριν την πολυαναμενόμενη εμφάνιση.

Στην ανακοίνωση για τη συναυλία τονίζεται ότι: «την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, διοργανώνει μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στις ψυχές της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Μία νύχτα μνήμης με την ευχή και την παράκληση να γίνουμε ένα μέσα από τη μουσική και την αλληλεγγύη, να μην ξεχάσουμε και να μην ξεχαστούμε… Μες στην κοιλάδα των Τεμπών έσβησαν οι φωνές 57 ανθρώπων. Μια ανείπωτη τραγωδία που ο νους προσπαθεί να συλλάβει, χωρίς τέλος. Ενάμιση χρόνο μετά, οι συγγενείς μιλούν με τη φωνή των θυμάτων και ενώνονται μέσα από τον πόνο και την απουσία προσκαλώντας μας όλες και όλους να γίνουμε κι εμείς η φωνή των αδικοχαμένων».

Οι πόρτες ανοίγουν στις 17:00, με ώρα έναρξης της συναυλίας στις 19:00.

Δείτε ΕΔΩ τη συναυλία για τα Τέμπη.

συναυλίαΦοίβος ΔεληβοριάςΤάνια ΤσανακλίδουΤέμπηΣωκράτης ΜάλαμαςΘανάσης ΠαπακωνσταντίνουΚαλλιμάρμαροΜάρθα Φριντζήλα