Πολιτισμός|21.05.2019 11:03

Game of Thrones: Το αντίο των πρωταγωνιστών και τα ενθύμια που πήραν από το πλατό (vid)

Newsroom

Η κορυφαία σειρά του HBO «Game of Thrones» έριξε αυλαία μετά από 47 βραβεία Emmy και οκτώ σεζόν, αλλά το τέλος της άφησε πολύ κόσμο ανικανοποίητο. Κάποιοι εξοργίστηκαν με το τέλος της σειράς και κάποιοι με το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει ένατη σεζόν (πιθανότατα). Ωστόσο, οι ηθοποιοί ήταν εκείνοι που έπαθαν την πραγματική... κατάθλιψη με το φινάλε μιας σειράς, η οποία τους ένωσε για δέκα χρόνια και τους έκανε σχεδόν οικογένεια.

Η Εμίλια Κλαρκ, που περίμενε καρτερικά το τέλος του «Game od Thrones» για να μιλήσει και για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε από την πρώτη κιόλας σεζόν του GoT, έκανε μια ανάρτηση για το… τέλος εποχής της Ντενέρις Ταργκάριεν: «Η προσπάθεια να βρω λέξεις για να συνοδεύσω αυτή την ανάρτηση με φόρτισε συναισθηματικά για το πόσα θέλω να πω, αλλά και το πόσο μικρός είναι ο λόγος απέναντι σε όλα αυτά που σημαίνουν για μένα η Ντάνι και η σειρά. Το κεφάλαιο της Μητέρας των δράκων συνόδευσε την ενήλικη ζωή μου. Αυτή η γυναίκα έχει πάρει όλη την καρδιά μου. Έχω ιδρώσει στη φωτιά του δράκου, έχω ρίξει πολλά δάκρυα για όσους εγκατέλειψαν την οικογένειά μας νωρίς και έστυψα το μυαλό μου προσπαθώντας να κάνω την Khaleesi, τις ενέργειες (και τα ονόματα) που μου δόθηκαν, δικαιοσύνη.

Το Game of Thrones με διαμόρφωσε ως γυναίκα, ως ηθοποιό κι ως άνθρωπο. Εύχομαι ο μπαμπάς μου να ήταν εδώ τώρα για να δει πόσο μακριά έχουμε πετάξει. Αλλά σε εσάς, αγαπητοί μαγευτικοί θαυμαστές, χρωστάω πολλά ευχαριστώ, για το σταθερό βλέμμα σας σε αυτό που έχουμε κάνει και σε ό,τι έχω κάνει με έναν χαρακτήρα που ήταν ήδη στην καρδιά πολλών. Χωρίς εσάς δεν υπάρχουμε εμείς. Και τώρα όλα τελείωσαν», έγραψε χαρακτηριστικά.

T
T

Η Σόφι Τέρνερ μοιράστηκε τη δική της εμπειρία στο GoT ως Σάνσα Σταρκ και έγραψε στα social media: «Σάνσα, σε ευχαριστώ που μου δίδαξες τι σημαίνει σθένος, ανδρεία και αληθινή δύναμη. Σε ευχαριστώ που μου έμαθες να είμαι ευγενική και υπομονετική και να καθοδηγώ με αγάπη. Μεγάλωσα μαζί σου. Σε αγάπησα στα 13 και τώρα -10 χρόνια μετά στα 23 μου- σε αφήνω πίσω. Αλλά ποτέ δεν θα αφήσω πίσω αυτά που μου δίδαξες. Ευχαριστώ την σειρά και τους υπέροχους ανθρώπους που την έφτιαξαν επειδή που έδωσαν τα καλύτερα μαθήματα υποκριτικής και ζωής που θα μπορούσα να έχω ζητήσει ποτέ. Χωρίς εσάς δεν θα ήμουν σήμερα ο άνθρωπος που είμαι. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε αυτήν την ευκαιρία πριν τόσα χρόνια. Και τέλος ευχαριστώ τους θαυμαστές που αγαπήσατε αυτούς τους χαρακτήρες και στηρίξατε την σειρά μέχρι τέλους. Θα μου λείψετε περισσότερο από κάθε τι». 

T

T
T

Τα σουβενίρ που κράτησαν οι ηθοποιοί από το Game of Thrones

Πάντως, οι ηθοποιοί του GoT, δεν ήθελαν να φύγουν από τα πλατό με άδεια χέρια και κράτησαν ο καθένας από κάποιο ενθύμιο. Όλοι εκτός από την Εμίλια Κλαρκ (Ντενέρις) που δεν μπόρεσε να πάρει τα αυγά των δράκων, γιατί δεν την άφησε η παραγωγή!

  • Η Σόφι Τέρνερ (Σάνσα), κράτησε τον κορσέ που φορούσε στην σειρά.
  • Ο Ίαν Γκλεν (Τζόρα Μόρμοντ) κράτησε κάποια κοσμήματα που φορούσε, όπως και μέρος από την ενδυμασία των Ντοθράκι.
  • Η Χάνα Μάρεϊ (Τζίλι) άρπαξε ένα ζευγάρι… κάλτσες.
  • Η Καρίς φαν Χάουτεν, κράτησε τα ισοθερμικά ρούχα που φορούσε στα γυρίσματα, γιατί αποδείχθηκαν πρακτικά…
  • Ο Άιζακ Χέμπστεντ-Ράιτ προτίμησε να πάρει σκεύη κουζίνας (κουτάλια, ποτήρια κτλ.).
  • Ο Τζέικομπ Άντερσον (Γκριζοσκώληκας) πήρε ένα πιόνι από ένα σκάκι που υπήρχε στο πλατό.
  • Αυτός που πήρε τα περισσότερα, ήταν ο Λίαμ Κάνιγχαμ (σερ Ντάβος), ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει φτιάξει σπίτι του ένα… δωμάτιο γεμάτο αντικείμενα από την σειρά. «Πήρα σπαθιά, την μικρή μου τσάντα. Ότι βρήκα μπροστά μου. Το eBay θα πάρει φωτιά σε λίγες μέρες», εξομολογήθηκε.
T

Δείτε κάποιους από τους ηθοποιούς να μιλούν για το τέλος του GoT και αναμνήσεις από τα γυρίσματα:

Game of Thrones: Πόσα χρήματα θα χάσει στο φινάλε η οικονομία των ΗΠΑ

Tην επομένη του μεγάλου φινάλε του Game of Thrones ένα είναι βέβαιο: Η οικονομία των ΗΠΑ θα χάσει. Και αναμένεται μάλιστα να χάσει πολλά - έως και 3,3 δισ. δολάρια, βάσει υπολογισμών των ειδικών.

Γιατί θα χάσει χρήματα μια οικονομία τέτοιου μεγέθους από το τέλος μιας τηλεοπτικής σειράς; Με απλά λόγια, γιατί οι εργαζόμενοι θα είναι τόσο απορροφημένοι με το να συζητούν γι' αυτό, που πολύ απλά, δεν θα δουλεύουν! Αυτό μάλιστα δεν θα συμβεί μόνο για το τελευταίο επεισόδιο, αλλά συνέβαινε καθόλη τη διάρκεια της τελευταίας σεζόν, γεγονός που εκτόξευσε τα νούμερα της «χασούρας».

Το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής, ώρα ΗΠΑ και οι ειδικοί του Ινστιτούτου Workforce της Kronos αναμένουν πως περί τους 10,7 εκατομμύρια Αμερικανούς την ερχόμενη Δευτέρα πολύ απλά δεν θα δουλέψουν: Είτε θα δηλώσουν ασθένεια, είτε θα ζητήσουν άδεια εκείνη την ημέρα ή θα το διευθετήσουν κάπως διαφορετικά.

Τα στοιχεία παρομοιάζονται με την Δευτέρα μετά το Super Bowl, που είναι στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς.

Μάλιστα σε δημοσκόπηση του think tank “Absence Is Coming”, στην οποία απάντησαν 1.090 ενήλικες, το 22% εξ' αυτών παραδέχθηκε ότι την επομένη του τέλους του Game of Thrones δεν πρόκειται να πάει στη δουλειά. Όσον αφορά στα 5,8 εκατομμύρια Αμερικανούς που υπολογίζεται πως «θα έχουν βάρδια» στη δουλειά τους το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που θα προβάλλεται το επεισόδιο, η μεγάλη τους πλειοψηφία θα ζητήσει άδεια.

Ακόμα και όσοι από τα 27,2 εκατομμύρια τηλεθεατές που αναμένεται να δουν το επεισόδιο αυτό την Κυριακή πάνε στη δουλειά τους κανονικά τη Δευτέρα, ή θα φτάσουν αργοπορημένοι ή θα δουλέψουν από το σπίτι και θα είναι σίγουρα λιγότερο παραγωγικοί από ό,τι συνήθως.

Η έρευνα έχει υπολογίσει ότι ολόκληρη η 8η σεζόν του Game of Thrones έχει επηρεάσει την απόδοση 20,4 εκατομμυρίων εργαζόμενων και ότι 35,8 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν αφιερώσει τουλάχιστον μία ώρα από το ωράριό τους κάθε εβδομάδα για το επεισόδιο που είχε προβληθεί, είτε συζητώντας το, είτε ποστάροντας στα social media γι' αυτό, είτε διαβάζοντας on line γι' αυτό.

Η εταιρία Challenger, Gray & Christmas Inc. μάλιστα έχει υπολογίσει ότι εξαιτίας της τελευταίας σεζόν του Game of Thrones, η αμερικανική οικονομία έχει χάσει λόγω μειωμένης παραγωγικότητας περί τα 3,3 δισ. δολάρια.

Game of ThronesGoT