Πολιτισμός|11.06.2019 19:39

ΥΠΠΟΑ - ΕΦΑΠΑ: Εκτονώθηκε η ένταση µετά τοn σάλο µε το αναβατόριο

Newsroom

Η υπουργός και ο υφυπουργός Πολιτισµού, η γενική γραµµατέας του ΥΠΠΟΑ και η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονοµιάς συναντήθηκαν τη Δευτέρα (10/6) µε την προϊσταµένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, Ελένη Μπάνου.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι λόγοι για τους οποίους ζητήθηκε η παραίτηση της προϊσταµένης της ΕΦΑΠΑ και του προϊσταµένου του Τµήµατος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών Σπύρου Προύσαλη. Μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τις δεσµεύσεις που αναλήφθηκαν, αποφασίστηκε να µη δοθεί συνέχεια.

Η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ τόνισε ότι απαιτείται να τηρούνται µε σχολαστικότητα τα χρονοδιαγράµµατα υλοποίησης ενεργειών που σχετίζονται µε τις υποδοµές και τη διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, ενώ συµπλήρωσε ότι οι χειρισµοί σε ζητήµατα ιδιαιτέρως ευαίσθητα πρέπει να είναι άµεσοι προκειµένου να διαφυλάσσεται το κύρος του υπουργείου και της υπηρεσίας.

Για το αναβατόριο, το οποίο λειτουργεί από τις 22 Μαΐου, ζητήθηκε να υπάρχει επαγρύπνηση σε καθηµερινή βάση, όπως για όλα τα προβλήµατα που εκκρεµούν στην Εφορεία Πόλης Αθηνών.

Από την πλευρά της, η προϊσταµένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών δεσµεύτηκε να στείλει εγγράφως προτάσεις για σειρά ζητηµάτων που έχουν επανειληµµένως εντοπιστεί σχετικά µε τη διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου, ώστε να ξεκινήσει η άµεση υλοποίησή τους.

Της συνάντησης είχε προηγηθεί επιστολή διαµαρτυρίας των εργαζόµενων στην ΕΦΑΠΑ ενάντια στον «δηµόσιο διασυρµό που υπέστησαν» από την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ η κ. Μπάνου και ο κ. Προύσαλης για το θέµα του αναβατορίου της Ακρόπολης.

Μυρσίνη ΖορμπάΥΠΠΟΑ