Πολιτισμός|06.07.2019 11:35

Το Χόλιγουντ κήρυξε πόλεμο στο Netflix – Πώς επηρεάζονται οι τιμές

Newsroom

Από τη σειρά των αγαπημένων «Cars» έως κάθε μία μικρή ή μεγάλη επιτυχία της Disney, τους κορυφαίους υπερήρωες της Marvel, της Fox και της Warner, σειρές σαν τα «Φιλαράκια» και τους «Σίμπσονς» που βλέπονται μετά μανίας και ένα σωρό διαχρονικά μπλοκμπάστερ σαν τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» και το «Star Wars», η ταινιοθήκη του Netflix ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει βασικούς τίτλους της. Και να γίνει φτωχότερη καθώς στα τέλη του 2019 εγκαινιάζονται πλατφόρμες streaming από μεγάλα στούντιο -με βασικότερη όλων αυτή της Disney - που θα ενσωματώσουν κάθε τίτλο που τους ανήκει αποκλειστικά στο δικό τους «σπίτι».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το Χόλιγουντ πυροβολεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα το Netflix στα πλαίσια του ανταγωνισμού που το δεύτερο έχει προκαλέσει. Με ισχυρά όπλα, καθώς οι απαιτήσεις της αγοράς και του εκσυγχρονισμού έχουν διαμορφώσει ένα νέο μοντέλο διανομής – επικοινωνίας ταινιών και σειρών προς τον θεατή -καταναλωτή. Ο πόλεμος ή οι πόλεμοι (τα μέτωπα είναι πολλά και πολύπλοκα) των streaming θεριεύουν και απλώνονται από την Αμερική σε κάθε νοικοκυριό του παγκόσμιου χωριού.

Διαβάστε στο «Έθνος της Κυριακής» όλες τις λεπτομέρειες για τον πόλεμο που κορυφώνεται ανάμεσα στους κολοσσούς της διαδικτυακής ψυχαγωγίας και τα χολιγουντιανά στούντιο και στην οποία εμπλέκονται οι κορυφαίοι των κορυφαίων: ονόματα όπως οι Στίβεν Σπίλμπεργκ, Όπρα Γουίνφρεϊ, Τζένιφερ Άνιστον και Ρις Γουίδερσπουν αλλάζουν στρατόπεδα εν ριπή οφθαλμού, ενώ πλέον διαμορφώνονται διαφορετικά οι τιμές των συνδρομητικών πακέτων.

Περισσότερα στο «Έθνος της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 6 Ιουλίου.

ΧόλιγουντNetflixσυνδρομητέςτιμές